Glas Javnosti

BOLJE ĆEMO DOČEKATI INOVACIJE: Vlada Srbije potpisala Memorandum o razumevanju sa kompanijom Amazon

Društvo
Autor: Glas javnosti

Memorandum o razumevanju potpisali su u Državnom data centru u Kragujevcu ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i generalni menadžer Amazona (Amazon Web Services) za Evropu Kameron Bruks.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da saradnja sa kompanijama poput Amazona "znači da ćemo mnogo bolje i spremnije dočekati stvari koje se nude građanima širom sveta 
Partnerstvo sa Amazonom, svetskim IT gigantom, je nešto što nama otvara potpuno nova vrata u oblasti digitalizacije i javnih usluga i generalno digitalizacije i podrške informsaciono-komunikacionom sektoru (IKT) u Srbiji - rekla je Brnabićeva.
Jovanović je istakao je da potpisivanjem ovog Memoranduma, Vlada Srbije i kompanija Amazon uspostavljaju saradnju u oblasti inovacija i ekonomskog razvoja, baziranu na razvoju i korišćenju klaud tehnologija.

- Zajednički ćemo raditi na edukaciji i razvoju digitalnih veština kod mladih kako bi se razvijali klaud bazirani biznisi i dalje unapređivao IKT sektor u Srbiji. Takođe, organizovaćemo edukacije, treninge i sertifikovane programe za javni i privatni sektor u Republici Srbiji. Radićemo i na implementaciji Nacionalne digitalne strategije i razvoju klaud orijentisanih biznisa, u nastojanju da ojačamo klaud zakonodavstvo kroz unapređenje Zakona o eUpravi - rekao je Jovanović.
Generalni menadžer za evropski javni sektor pri Amazonu Kameron Bruks rekao je na potpisivanju Memoranduma da se raduje što će kompanija podržati vizije kroz inicijative koje će podsticati inovacije, doprineti razvoju njene digitalne ekonomije, podržati modernizaciju zastarelog IT sistema i "razvijati digitalne veštine za buduće generacije", prenosi P02S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR