Glas Javnosti

BOJKOVIĆ: Uprkos tragedijama koje su se desile, vlast i dalje izaziva građane

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sadašnja vlast je odgovorna za trenutnu situaciju u društvu i uprkos tragedijama koje su nas zadesile i oni i dalje izazivaju građane svojim komentarima o protestima, rekla je naša poznata glumica Svetlana Ceca Bojković.

„Posle ovih tragedija i našeg mirnog protesta zbog kog su optuživali da smo lešinari i hijene, vladajuća partija i dalje izaziva nas normalne i poštene građane Srbije. Oni, kad bi vodili računa, ne bi radili ovako kao što rade. Oni i dalje nas optužuju za podele, nas optužuju za neki lažni elitizam, a oni s druge strane rade ovo što rade i prave sve dublje podele. Ja ne znam da li je u pitanju neznanje, neinteligencija ili je sve ovo namerno i tenedenciozno. Čak se ide dotle da oni hoće da podele i glumce“, izjavila je Svetlana Ceca Bojković.

Ona se osvrnula i na to što su predstavnici vlasti u Skupštini objavljivali glumačke honorare, rekavši „da oni nisu objektivni u odnosu na novac koji su glumci primali“, ali i na izjavu Dragana Bjelogrlića koji je pitao da li to vlast priprema novu „Kristalnu noć“ za glumce.

„Namera vlasti je da podeli i glumce. Mi glumci i reditelji se nismo ni za vreme Slobodana Miloševića delili, bez obzira na naše razlike i političke stavove. Kako god vi da okrenete mi smo jedna glumačka porodica i to je naše etičko pravilo. A oni sada pokušavaju da buše i nas. Među glumcima imate, naravno, ljude koje su pristalice SNS i koji su njihovi članovi… Mi nemamo ništa protiv njih, niti bi nama ikada palo na pamet da njih prozivamo, verujemo da ni njima ne bi palo na pamet da nas prozivaju, jer mi svi iznad svega imamo svoje umetničko opredeljenje. To očigledno ovi koji su na vlasti ne mogu da shvate“, naglasila je naša proslavljena glumica.

Imajući u vidu ophođenje vlasti prema glumcima, Bojković je istakla da se ne može reći da su namere predstavnika režima iskrene kad govore o borbi protiv nasilja.

„Sve je ovo jedan partijski obračun, između njih i opozicije. Oni nas uglavnom optužuju da smo mi svi koji izlazimo kao građani na ulice opozicija. Ja, na primer, kao i masa ljudi koje ja znam, nisu članovi nijedne partije, niti im pada na pamet da se učlane u neku partiju, jer im nije potrebno da ulaze u bilo koju stranku da bi dobili neko zaposlenje, priznanje ili satisfakciju. Ali oni to ne razumeju i tvrde da smo mi svi izmanipulisani. Pa, nemojte da nam vređate inteligenciju, nismo glupi, niti smo ograničeni. Mi imamo svoju individualnu slobodu. I sram vas bilo zbog toga“, zaključuje u razgovoru za „Novu“ Svetlana Ceca Bojković.

Uoči protesta „Srbija protiv nasilja“ koji će biti održan u subotu u 18 sati ispred Skupštine Srbije, najavljeno je da će okupljenim građanima obratiti naša proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR