Glas Javnosti

BOJKOT SVE IZVESNIJI! IRITANTNA KAMPANJA PODRŠKE ISTOPOLNIM PAROVIMA IKEA SRBIJA: Gde su tu verska i moralna osećanja ostalih građana Srbije? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kampanja "Ljubav živi i izvan četiri zida” koju je pokrenuo švedski gigant u proizvodnji nameštaja Ikea sa ciljem da podrži  istopolne parove ne prestaje da izaziva reakcije građana Srbije.

Pomenuta odluka Ikee razbesnela je deo kupaca koji se protivi izjedačavanju homoseksualnih zajednicama sa brakovima, a danas se oglasila i organizacija “Savez pravoslavnih žena”.

“Savez pravoslavnih žena” uputio je pismo derektorima Ikea Srbija sa u kome se navodi: “U ime velikog broja porodičnih organizacija i verujućih građana koji su se obratili “Savezu pravoslavnih žena” želimo da vam iznesemo u njihovo i svoje ime sledeće”.

-Vašom javnom kampanjomkoju ste otpočeli 17.maja pod sloganom “Ljubav živi i izvan četiri  zida“ na Međunarodni  dan borbe  protiv homofobije, bifobije i transfobije, ste povredili verska i moralna osećanja većine građana Srbije, hrišćanske i muslimanske veroispovesti i izvršili   diskriminaciju nas porodičnih, tradicionalnih građana. Pokazaliste da nas ne poštujete, da smo za vas građani nižeg reda, time što niste javno obeležili ničim 15.maj –UN Međunarodni dan porodice, a još manje izostankom javne kampanje IKEA Srbija kojom bi pokazalida se zalažete I za tradicionalne porodične vrednosti, za koju se zalaže 90% Srbije, navodi se u saopštenu Saveza.

-Vašom kampanjom „Ljubav živi i izvan četiri zida“ promovišete sve suprotno onome što su naše tradicionalne vrednosti i moral u Srbiji. Ta javna politika slobodne, istopolne ljubavi, transrodnosti, koja se vešto i snažno zastupa kao vodeća politika i nova normalnost, su za nas promovisanje nemorala i nametanje nečega što se kosi sa tradicionalnim, verskim I moralnim vrednostima većine građana Srbije a LGBT+ politika i LGBT+ osobe se stavljaju u  povlašćen položaj, čime se vrši diskriminacija nas porodičnih ljudi i vernika, navode iz “Savez pravoslavnih žena” i dodaju:

- Mi porodični, tradicionalnii verujući građani, nemamo ništa protiv seksualnog opredeljenja LGBT+ osoba jer to njihov izbor, sloboda i privatna stvar, kao ni protiv togada Ikea vodi takvu svoju INTERNU poslovnu politiku zapošljavanja u Srbiji, koja daje podršku LGBT+ osobama ali imamo protiv favorizovanja, javne promocije i sistemskog nametanja tih za nas nemoralnih vrednosti. Tražimo od vas javno izvinjenje porodičnoj,  tradicionalnoj većini građana Srbije i vernicima svih veroispovesti zbog diskriminacije, povrede naših moralnih i verskih osećanja a ukoliko to izostane, pokreće se kampanja bojkota kompanije IKEA, poručuje se u pismu.

-Kako poštovanje ljudskih  prava stavljate  kao vaše  vodeće vrednostii sa  ponosom ističeteda je IKEA  Srbija istupila  sa podrškom pripremi Zakona  o istopolnim zajednicama, koji  je protiv  Ustava R. Srbije, podsećamo  vas  da u  građanska prava spadaju i verskaprava. Stoga  verujemo da ste po vašoj  poslovnoj politici omogućili vašim  zaposlenima kojisu pravoslavni hrišćani, da ne  rade nedeljom jer nedelja se smatra svetom, skoro među svim hrišćanimai dan je odmora, porodičnog   okupljanja i   odlaska u crkvu. Takođe i pripadnicima drugih veroispovestiu skladu sa njihovim nazorima. Ukoliko niste, da to u najkraćem roku uvedete i budete dosledni vašoj politici poštovanja osnovnih ljudskih pravau koja spadaju I verskai sva ostala a ne samo LGBT+, zaklučuje Aleksandra Knez Milojković, predsednica “Saveza pravoslavnih žena” u ime ove organizacije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR