Glas Javnosti

BOJANA MALJEVIĆ PRIZNALA ZLOSTAVLJANJE: Ćutala sam zbog sinova i roditelja (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada je u martu ove godine u javnosti bila aktuelna priča kada je glumica Danijela Štajnfeld optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, glumica Bojana Maljević je objavila na društvenoj mreži Tviter da će i sama jednom svedočiti protiv dvojice.

Glumica Bojana Maljević danas je, pružajući podršku ženama koje su preživele nasilje heštegom #nisamprijavila, priznala da je i sama bila žrtva zlostavljanja.

Na društvenoj mreži Tviter, napisala je tri tačke zbog kojih nije prijavila nasilje:

Nisam prijavila jer nisam želela da uznemirim roditelje.
Nisam prijavila jer nisam želela da uznemirim sinove.
Nisam prijavila jer sam u životu, medijima i društvu doživljavala i druge, različite oblike nasilničkog ponašanja - napisala je ona.

Dodaje i da jeste ispričala, a ponešto i kroz filmove. 

 - Jednom ću svedočiti protiv dvojice." A ljudi treba da razmisle koliko svojim reakcijama (koje mediji potom užasno prenose) upravo onemogućavaju ili usporavaju da se mnoga svedočenja dese što pre - ukazala je u martu ove godine Maljević.

 

- Ko god misli da je ćutanje nedostatak hrabrosti, ne zna ništa o traumama i naporima da se sačuvaju zdravlje, snaga, porodica, deca, vera u sebe i poverenje u druge - zaključila je tada ona.

Njena nova objava zvuči kao odgovor svima koji se u ovakvim slučajevima pitaju zašto žrtva nije ranije progovorila. 

U trenutku kada je Milena Radulović optužila Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje, ali i Danijela Štajnfeld kolegu Branislava Lečića, bilo je pregršt negativnih komentara, upućenih mahom žrtvama. Glavno pitanje na društvenim mrežama, bilo je: "Zašto je ćutala?"

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u avgustu prošle godine u dokumentarnom filmu "Drži me čvrsto" otkrila da ju je seksualno napastvovao "jedan moćnik iz domaće filmske industrije". Dokumentarac je premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu. Ona je kasnije prelomila i saopštila da se radi o Branislavu Lečiću koji je nakon istrage oslobođen optužbi.


BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu... 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR