Glas Javnosti

ZAVRŠENA BLOKADA VLADE SRBIJE! "GLAS" NA PROTESTU EKOLOGA: Ćuta pozvao ANU BRNABIĆ da izađe! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekološki aktivisti danas su protestovali ispred Vlade Srbije od 12 sati zahtevajući najpre da ih primi premijerka Ana Brnabić.

Protestom i blokadom Vlade Srbije, kako je naglašeno, želeli da podsete predstavnike izvršne vlasti na zahteve koje su im uputili. 

Aleksandar Jovanović Ćuta, javno je pozvao predsednicu vlade Srbije da izađe kako bi joj se direktno obratio.

Predstavnici ekoloških organizacija podsetili su na svoje zahteve koji se odnose na ukidanje sporne uredbe koja predviđa projekat Jadar i da se objavi sve što je potpisano sa Rio Tintom.

Na njihov zahtev, dozvoljeno im je da uđu u zgradu Vlade i predaju zahteve.

Odatle su pozvali građane da  u subotu učestvuju u blokadama koje će biti organizovane na više lokacija u Srbiji

Oni zahtevaju ukidanje Uredbe Vlade Srbije o prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta "Jadar“, kao i da javnosti budu dati na uvid svi potpisani dokumenti, sporazumi i eventualni ugovori sa kompanijom "Rio Tinto“ koja planira rudnik litijuma u dolini Jadra. 

- Tražićemo da naši predstavnici prisustvuju sednici Vlade i zahtevati da se u dnevni red uvrsti tačka kojom će se poništiti štetočinska Uredba o projektu "Jadar“, čime je ovoj stranoj kompaniji omogućeno da vrši pritisak i otkupljuje zemlju od meštana doline Jadra, ali daje i pravnu osnovu za izdavanje lokacijskih uslova za sam rudnik - saopšteno je iz "Ekološkog ustanka“.

Iz ove organizacije su, takođe, najavili da će blokirati zgradu Vlade sve dok Uredba ne bude ukinuta i dok na uvid njihovoj delegaciji i javnosti putem sajta Vlade ne budu dostupna, odnosno objavljena, sva potpisana dokumenta sa Rio Tintom. 

- Ovo je poslednji u nizu pokušaja da vršimo pritisak na naše institucije, da konačno počnu da rade u interesu građana i očuvanja naše zemlje i naših ljudi. Ukoliko se o naše zahteve ogluše, vlast će jedina biti odgovorna za sve što se u narednim danima blokada i protesta bude dešavalo. Obucite se dobro, poštujte epidemiološke mere i čuvajte snagu, biće ovo duga borba - poručili su iz "Ekološkog ustanka“.

Dolazak su najavili predstavnici brojnih ekoloških organizacija iz cele Srbije, koji su pozvali građane da im se pridruže. 

Protest ispred Vlade Srbije "Glas javnosti" prati uživo.  BONUS VIDEO: POZNATI ASTROLOG OTKRIVA: NEPOZNATA ŽENA ME JE NATERALA DA SE BAVIM ASTROLOGIJOM

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR