Glas Javnosti

BLOK 37: ‘MONSTRUM’ dobija DRUGU LOKACIJU, stanari zadovoljni, ali U PRIPRAVNOSTI DO KRAJA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ohrabreni smo, stvari se kreću u pravcu nalaženja rešenja, a to je razmena parcela, odnosno da investitoru bude obezbeđena druga lokacija za izgradnju, izjavio je za Glas javnosti Aleksandar Angelovski, jedan od predstavnika stanara Bloka 37 posle današnjih razgovora u kabinetu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

- Dobili smo pozitivne informacije, rasterećeniji smo, ali ne i opušteni. Moglo bi se reći da smo iz vanrednog prešli u redovno stanje. I dalje ćemo dežurati, bićemo u pripravnosti, i dalje ćemo održavati sastanke i dogovore svake večeri kod gradilišta. Bićemo na oprezu sve dok i metalna ograda gradilišta ne bude demontirana – objasnio je Angelovski.

Na oprezu smo, nema opuštanja do konačnog rešenja, a do njega bi trebalo da dođe za mesec ili dva, kaže Angelovski. Na gradilištu su, dodaje, ostale još tri mašine, a očekuje se da ovih dana i one napuste ovu lokaciju, pošto su juče iseljeni dizalica i bager.

- Mi ne slavimo, nikog nismo pobedili, nismo bili ni u kakvom ratu, samo smo se zalagali za ono što smatramo ispravnim, jer takvoj zgradi koju su s pravom prozvali monstrumom nije mesto u našem bloku – objasnio je Angelovski.

Današnji sastanak je, kako je napomenuo, organizovan na raniju inicijativu stanara koji su tražili da u razgovoru sa predstavnicima Grada dobiju informacije o tome dokle se stiglo sa rešavanjem problema koji je nastao kada je, početkom juna ove godine investitor, kompanija “Durst”, počela pripremne radove za izgradnju višespratnog objekta na ulazu u Blok 37, čemu su se usprotivili stanari, koji su blokirali ulaz u gradilište i svakodnevno održavali protestne skupove.  

Potom su, pre više nedelja, u kabinetu zamenika gradonačelnika održana dva sastanka kojima su, pored predstavnika građana, učestvovali i predstavnici investitora. Nije postignut veći napredak, osim što je dogovoreno da se obe strane uzdrže od daljih aktivnosti - da investitor obustavi radove, a da stanari ne protestuju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR