Glas Javnosti

BIZNISMEN PO NAPREDNJAČKOM RECEPTU Preletač iz Toplice širi imperiju sa 2,5 miliona evra iz kase građana (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Doživotni direktor društvene firme, od Ivice Dačića prebegao u Srpsku naprednu stranku, pa nastavio da žari i pali, i onda po uhodanom lokalnom receptu svih naprednjaka nastavio da zida svoje bogatstvo.

Ukratko - Radovan Raičević. Moćnik iz Kuršumlije koji je ilegalno sekao sumu da bi imao bolji pogled iz svoje vikendice. 

O ovom naprednjaku, poznatom i po batinama koje je septembra 2019. godine dobio kao direktor "AD Planike", govore mnoga (ne)dela. Sudeći prema direktorskoj plati i učešću u dobiti u nekoliko povezanih firmi koje je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ovaj poslanik SNS-a mogao bi sa sve cipelama da kupi mnoge kolege političare koji važe za imućne.


Politička biografija Raičevića ne razlikuje se mnogo od prosečnog CV-a naprednjaka.
Predsednik je Okružnog odbora SNS i odbornik u opštini Kuršumlija. Prethodno je sedeo u fotelji Socijalističke partije Srbije.

Na izborima 2012. godine izabran je za narodnog poslanika. U parlamentu je bio do raspisivanja izbora 2014. Za to vreme je zabeleža i njegova aktivnosti u poslaničkim klupama: 0 predloženih zakona i 0 poslaničkih govora.

Kako se navodi na portalu Otvorenog parlamenta rođen je 23. aprila 1955. godine u Kuršumliji. Po zanimanju je ekonomista. Generalni direktor "AD Planika", koja u vlasništvu ima "Prolom vodu", Prolom i Lukovsku banju i upravlja svetskim čudom prirode Đavolja varoš.


Prolom banja

Raičević je vlasnik je i kuršumlijske banje. Bivšem socijalisti država je dala pomoć od 2,5 miliona evra, a banju je kupio za 1,4 miliona. Mašala uspeha! Subvencija je time premašila cenu po kojoj je banja prodata.


Subvencija je dodeljena nakon što je završena prodaja Kuršumlijske banje u avgustu 2018. godine, ali pre nego što je ugovor i overen. Savet za borbu protiv korupcije je zbog toga izrazio sumnju da u čitavom procesu ima nezakonitih radnji i korupcije i ocenio da je Kuršumlijska Banja prodata "Planinci" po ceni koja je duplo niža od tržišne i one koju je procenjivala poreska uprava.


Kuršumlijska banja

Naravno, menadžment "Planinke" je usko povezan sa Srpskom naprednom strankom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR