Glas Javnosti

Bivši srpski košarkaš u SAD ustupio svoju akademiju za karantin

Društvo
Autor:

Rade Džambić, bivši košarkaš, a sada vlasnik Internacionalne sportske akademije (ISA) u Husiku, ustupio je državi Njujork prostorije svoje akademije pa će one do daljeg služiti kao karantin za osobe potencijalno zaražene virusom korona.

"S obzirom na to da se zbog vanrednog stanja škola pohađa preko interneta i da je većina đaka kod kuće, ovaj potez došao je prirodno kao naš vid pomoći i doprinos borbi protiv pandemije", rekao je Džambić.
 
Na ovu odluku, ni sama škola Husik, ni njen direktor Din Foster nisu ostali ravnodušni. Odlučili su da ujedine snage, pa će Rade Džambić na svojoj akademiji obezbediti smeštaj, a škola hranu.
 
"Znamo da ima dosta dece sa naših prostora koja su na aerodromima i ne mogu da odu svojim kućama. Ovim putem želim da saopštim da su naša vrata otvorena svim ljudima koji su u toj nezahvalnoj situaciji. Direktor škole Din Foster nam se pridružio i pomoći će da ovaj period prođe što bezbolnije", dodao je Džambić.

Rade Džambić       Foto: Youtube/Printscreen
 
Ova sportska akademija nalazi se u državi Njujork, u malom gradu Husik Fols i u partnerstvu sa školom Husak, jedna je od najbolje rangiranih škola u SAD. ISA se pokazala kao sjajna polazna tačka za košarkaše koji žele da nastave studije na američkim fakultetima.
 
Internat škole može da primi 60 đaka i ima jedini košarkaški teren u Americi koji nosi ime po Srbinu - Tomislavu Vilaretu, bivšem treneru zemunske "Mladosti".

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR