Glas Javnosti

BIRN: Gojković zloupotrebio pečat od kolege, falsifikovao potpis i napisao lažni lekarski izveštaj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i specijalista ortopedije KCV dr Zoran Gojković je u decembru 2011. sastavio lekarski izveštaj o pregledu koji nije obavio, pritom utvrdivši povrede koje nikada nisu zadobijene i to kod osobe koja nikada nije bila u njegovoj ordinaciji, otkriva BIRN.

Taj izveštaj je, prema njihovom pisanju, overio pečatom kolege specijaliste ortopedije, bez njegovog znanja, falsifikujući i njegov potpis.

Portal javno.rs prenosi da dokumenta do kojih je došao BIRN pokazuju da je lažni lekarski izveštaj Gojković predao svom prijatelju, novosadskom advokatu Nemanji Aleksiću, koji ga je upotrebio u jednom parničnom postupku pred Osnovnim sudom u Novom Sadu i tako direktno uticao na ishod postupka.

To je utvrdila novosadska policija, koja je 14. maja 2013. podnela krivičnu prijavu protiv Gojkovića, Aleksića i još dvoje advokata. Tri meseca kasnije, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je slučaj rešilo primenom instituta oportuniteta, što predstavlja neku vrstu oproštaja krivičnog dela, jer predviđa odbacivanje krivične prijave uz obavezu da osumnjičeni uplati određenu sumu novca, obično u humanitarne svrhe.

Gojković je tokom ispitivanja menjao iskaz, od toga da je stvarno pregledao pacijentkinju, a potom zamolio kolegu da overi i potpiše njegov nalaz, do toga da pacijentkinju nije video, već je u telefonskom razgovoru utvrdio o kakvim se navodnim povredama radi, na osnovu čega je napisao izveštaj koji je overio faksimilom drugog lekara, jer u tom trenutku nije imao svoj pečat kod sebe.

Dr Zoran Gojković je široj javnosti postao poznat tokom pandemije koronavirusa kao član Kriznog štaba.

On je jednoj od konferencija za novinare zapretio da će podneti krivičnu prijavu protiv stomatologa, koji je u tom trenutku bio priključen na respirator, „jer je svesno radio dok je bio zaražen koronom“. Stomatolog je kasnije preminuo, a njegova supruga je demantovala da je radio dok je bio bolestan.

(izvor:Birn)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR