Glas Javnosti

Biciklistička staza od Novog Sada do Begeča biće završena za deset dana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas završne radove na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč (treća faza), od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske u Futogu koji će, kako su najavili, biti gotovi za deset dana.

Radove vredene 170 miliona dinara zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Biciklistička staza Novi Sad – Begeč pripada jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju – koridoru „Euro velo 6", koji ide od Atlantika do Crnog mora.


Ova staza će biti u funkciji za 10 dana.
 
Inače, deonica Novi Sad - Begeč manjim delom vodi kroz urbanu zonu Novog Sada, dok se najvećim delom, u dužini od oko 23 kilometara, pruža po kruni odbrambenog nasipa od Dunava.
 
Dužina koridora Eurovelo 6 kroz Srbiju je oko 665 kilometara.
 
Eurovelo 6 počinje na obalama Atlanskog okeana u Francuskoj. Prolazi kroz Švajcarsku, Nemačku, Austiju, Slovačku, Mađarsku, Srbiju, Hrvatsku i Bugarsku, a završava se u Rumuniji na obali Crnog mora. Ukupna dužina ovog međunarodnog koridora je 3.650 kilometara.

 
Inače, 021.rs je u više navrata pisao kako se zloupotrebljava biciklistička staza na kruni nasipa - upravo deonica koja je deo Eurovelo 6 rute. Tako biciklističkom stazom redovno i bez ijedne posledice voze teretnjaci, uništavajući nove staze i ugrožavajući živote biciklista.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR