Glas Javnosti

BEZ ŠKOLE NA DALJINU ZA PRVAKE: U igri desetak modela nastave

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo prosvete razrađuje desetak modela nastave, pretpostavlja se da će deca do 12 godina dolaziti u škole u manjem broju i u različitim grupama.

Učenje na daljinu nije dovoljno, posebno nije dobro za učenike mlađeg uzrasta, naročito za prvake, razrađujemo desetak modela i podmodela za nastavu od septembra, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Ministar kaže da će način na koji će se nastava održavati od septembra zavisiti od snage pandemije.

- Ako bude moguće da deca dolaze u manjem broju, kombinovaćemo da to bude u različitim uzrastima, grupama, različitim nedeljama, škole će planirati rad kombinovano - istakao je ministar.

Što se tiče srednjoškolaca i studenata, tu kako kaže, nema problema, jer ima dovoljno velikih prostora da može da se ide naizmenično, po ciklusima.

Ukazuje da je kod osnovaca problem, na osnovu zakonskog člana deca do 12 godina ne mogu da ostanu sama kod kuće.

Kaže da se nastavljaju pripreme za snimanje časova od kuće kod profesora, i da se septembar uveliko snima.

- Posmatramo mnoge zemlje, sa Slovencima održavamo bliske kontakte, sa određenim nemačkim pokrajinama i usaglasili smo se da ovaj model koji mi radimo rade i oni - rekao je Šarčević.

Šarčević je dodao da je zadovoljan kako je protekao upis učenika u srednje škole.

Kada su u pitanju dodatni ispitni rokovi koje su tražili studenti, Šarčević je rekao „moramo da se prilagođavamo, biće dovoljno rokova“.

(Izvor: RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR