Glas Javnosti

BEZ OGRANIČENJA: Od danas ukinute sve antikovid mere za ulazak u Srbiju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od danas prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak Srbiju, u vezi sa covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.

Od ponoći, državljani Srbije ali i strani državljani, pri ulasku u zemlju nisu u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.


Ova odluka, kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR