Glas Javnosti

BESTIDNA GRAĐEVINSKA MAFIJA NA PROKOPU: Tajkuni kopali temelj, OŠTETILI TUNEL, pa pobegli sa parama od svih stanova (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Beogradu je ugrožena bezbednost velikog broja ljudi. Ne znajući, ulazimo u Beovoz i svoju glavu stavljamo na panj. Na opštini Savski venac, u Humskoj ulici broj 10, bez građevinske dozvole investitori firme "Avala invest" doo Beograd i "Home for You" doo Beograd započele su gradnju višespratnice od oko 40 stanova.


Vlasnici kompanije Avala Invest su Mileta Pantelić i Nenad Vuković. Nenad Vuković se u APR-u navodi kao direktor firme. Na njihovom sajtu "Home for You" nalaze se podaci o gradnji na lokaciji u Humskoj.

Kako nezvanično saznajemo, za tu parcelu nemoguće je dobiti bilo kakvu građevinsku dozvolu, jer se nalazi pored tunela kroz koji prolaze vozovi na svakih nekoliko minuta.

Zakon predviđa da se može graditi na najmanjoj udaljenosti koja iznosi minimum 25 metara od tunela.


Pre pet meseci, izvođač radova otkopao je tunel i time neposredno ugrozio živote putnika vozova koji ni ne slute šta im se dešava i na koji način su im ugroženi životi.

Čim je izvođač video šta je uradio i koliko je ugrozio živote, pobegao je sa gradilišta i odneo svu opremu i mašine.

Nedugo zatim, pojavljuje se novi izvođač i posle nekoliko dana dešava se ono čega su se odgovorni građani plašili, a to je da će orilikom kopanja doći do oštećenja oplate tunela i da će betonski delovi pasti na šine i time izazvati veliku tragediju.


Humska 10

To se dogodilo 17. marta ove godine, pa je i drugi izvođač pobegao sa sve mašinama. 

Građani su odmah obavestili nadležne državne organe i železnicu kako bi se sprečila tragedija, jer je voz, pri naletanju na delove oplate, mogao da izleti iz šina. Zahvaljujući tome, izbegla se tragedija.


Gradski inspektor koji je ranije dolazio da zatvori gradilište, jer se radovi izvode bez građevinske dozvole, suočio se sa neverovatnim pritiscima od strane lica koje se legitimisalo značkom BIA-e. Samim svojim izgledom (nabildovan i sa kratkim vratom) izazvao je strah kod ovog inspektora, koji se sa terena vratio preplašen i neobavljenog posla.

Informisani smo da se po povratku sa terena inspektor žalio svom pretpostavljenom, a da mu je tom prilikom odgovoreno da zaboravi to gradilište, jer je i on sam dobio "poziv".


Privatna arhiva

Naime, svih četrdesetak stanova u ovoj zgradi koja se nikada neće izgraditi, prodati su i isplaćeni u celosti. Zgrada čija je izgradnja u planu trebalo je da ima 36 stambenih jedinica različitih struktura i kvadratura. Na sajtu "Home for You" piše da se samo jedna jedinica ostala neprodata.

Prvobitni plan početka gradnje bio je decembar 2021., međutim sada je taj datum pomeren na april/maj 2022.godine.

"Nova atraktivna višespratnica na Savskom vencu, smeštena u rezidencijalnom i mirnom kvartu u Humskoj ulici, bez mnogo saobraćaja i gradske vreve , u neposrednoj blizini Partizanovog stadiona, Hajd parka i Autokomande." nalazi se na njihovom sajtu.

Kolikih je razmera ova prevara, govori i činjenica da je invenstitor od građana uzeo preko 6 miliona evra.

S obzirom da se ugovori o prometu stanova ne mogu overiti kod notara bez građevinske dozvole, saznajemo da su svi ugovori overeni pečatom kompanije i da verovatno nemaju nikakvu pravnu obavezu.

Slika sa sajta "Home for You"

Ista firma je na više mesta u Beogradu uradila sličnu prevaru kupaca stanova.

Kako bismo saznali sve detalje i pojedinosti, obratili smo se sledećim institucijama i ljudima:
Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Inspekciji grada Beograda, direktoru BIA-e Bratislavu Gašiću, Železnicama Srbije i gradonačelniku, međutim, za sada smo dobili samo jedan odgovor.

Iz Ministarstva građevine su nam odgovorili da ta lokacija nije njihova nadležnost i uputili nas na građevinsku inspekciju grada Beograda kao i Sekretarijat za urbanizam grada Beograda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR