Glas Javnosti

Besplatne obuke za srpske kompanije u automobilskoj industriji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Responsible Business Hub Privredne komore Srbije u saradnji sa Nemačkom međunarodnom saradnjom (GIZ), članovima Inicijative za odgovorni lanac snabdevanja (RSCI) i nemačkom konsultantskom kompanijom "Part of the Solution" (POTS) organizuje besplatne obuke za devet srpskih kompanija koje posluju u automobilskoj industriji i učestvuju u lancima snabdevanja inostranih kompanija.

Cilj obuke je priprema srpskih kompanija na temu primene standarda i principa zaštite ljudskih prava i životne sredine u poslovanju kako bi što lakše odgovorile na zahteve inostranih klijenata, saopštila je PKS.
Obuke, koje će držati međunarodni stručnjaci, realizovaće se na engleskom jeziku od juna ove godine do februara 2025. godine, a zainteresovane kompanije mogu da se prijave za program slanjem motivacionog pisma do 10. maja na mejl tanja.lindell@pks.rs

- Većina dobavljača u Srbiji, koji su mala i srednja preduzeća, nemaju interne procedure i ne mogu da obezbede podatke i izveštaje o poštovanju ljudskih prava i životne sredine koje zahtevaju njihovi klijenti. Zato, u saradnji sa našim partnerima, organizujemo tri ciklusa obuka, od kojih će se prva održati 18. i 19. juna, zatim u oktobru, dok će završna obuka biti realizovana početkom 2025. godine - kaže Tanja Lindel, rukovodilac projekta Responsible Business Hub.
Dodaje da će kompanije dobiti sveobuhvatna znanja, veštine i resurse potrebne za efikasnu primenu predstojećih propisa i na taj način unaprediti poslovanje i konkurentnost u lancima snabdebanja.

Glas javnosti /E05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR