Glas Javnosti

Besplatan prevoz za sve učenike : Srednjoškolci dobijaju personalizovane kartice

Društvo
Autor: Glas javnosti

U okviru izmena naplate karata u javnom prevozu, koje je predstavio gradonačelnik Aleksandar Šapić, rečeno je da će za svu decu, učenike osnovnih i srednjih škola, prevoz biti besplatan.

Za učenike do osmog razreda tu nema nikakvih promena, dok se za srednjoškolce uvode personalizovane kartice, koje će Grad besplatno izraditi.

- Od septembra ćemo ući u sve srednje škole, napraviti đacima personalizovane karte za prevoz, besplatno. Imaće fotografiju i izlaznu godinu (kada završava srednju školu i to će mu biti karta do kraja školovanja. Svake godie će to biti praksa, za naredne generacije - rekao je gradonačelnik.

Grad će ubuduće umesto četiri biti podeljen na dve zone i postojaće dve tarife. Vremenska karta za 90 minuta koja je koštala 89 dinara sada će biti 50, a uvodi se i celodnevna karta koja će iznositi 200 dinara.


Kupovina karata SMS-om

Za dnevnu kartu od 90 minuta, za zonu A, ukucava se tekst karte A90, za zonu B - B90 i za obe zone i zonu C C90 na 9011.

Kupovina dnevne karte za zonu A podrazumeva da se pošalje SMS poruka sa tekstom A1 na 9011, za zonu B šalje se B1 na 9011, a za obe zone C1 na 9011.

Za nedeljnu kartu šalje se A7, B7 ili C7, u zavisnosti od željene zone, na 9011.

Mesečna karta putem SMS poruke može se kupiti tako što se ukuca A30, B30 ili C30 i pošalje na broj 9011.

Dan ranije je rečeno da su nabavljene karte u papirnoj formi i da su obezbeđena prodajna mesta koja će biti istaknuta na sajtu grada i GSP-a.

Na prodajnim mestima građani će moći da kupe papirnu kartu i na tim mestima će povlašćene kategorije moći da kupe povlašćenu kartu i na tim mestima će donositi dokaze da pripadaju toj kategoriji.

I u toku leta ćete moći da kupite papirnu verziju karte koju smo vam predstavili i praktično na svakom kiosku. Za starije od 65 godina spremne su doživotne kartice, u svim gradskim službama će postojati posebne prostorije gde ce stariji moći da odu da izvade tu kartu i neće morati da vade novu.

Glas javnosti/D07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR