Glas Javnosti

Besni intelektualni rat zbog MIKE ALEKSIĆA: Lažni Bog ili satanizovanje onih koji ne veruju u mejnstrim verziju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prošlo je više od tri meseca otkako je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao i vršio nedozvoljene polne radnje nad više devojaka

I od tada ne prestaje rat po društvenim mrežama ko je u pravu: Miroslav Aleksić ili devojke koje su ga prijavile za silovanje. 

Krivično vanpretresno veće Višeg suda vratilo je Višem tužilaštvu optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića na ispravku. Branilac Milene Radulović, advokat Jugoslav Tintor rekao je da nije ništa neuobičajeno ukoliko je sud vratio tužiocu optužnicu da je ispravi ili dopuni, to je nešto što se redovno događa u postupku preispitivanja optužnice i da ne vidi u tome ništa sporno.

Biljana Srbljanović iznela je svoje mišljenje o celom slučaju nazvavši Miku Aleksića lažnim bogom.

"Ako je do sada iko imao sumnje u sposobnosti osumnjičenog predatora Miroslava Aleksića, da sa predumišljajem, organizovano, inteligentno i veoma podmuklo, decenijama stvara uslove za svoje zločine za koje je i zvanično optužen, na Veliki petak proste 2021. godine konačno je dobio priliku da sve shvati. Jer, baš na ovaj najtragičniji dan u istoriji Hriščanske crkve, dan suđenja, ponižavanja, mučenja i pogubljenja Isusa, veoma podmuklo i sa monstruoznim predumišljajem, krenula je organizovana kampanja Aleksićeve odbrane, koju je, jasno je, mogao da smisli samo on, čovek osumnjičen za kontinuirane najteže zločine protiv devojčica za koje je bio jedini bog.

Njegova partnerka i suvlasnica privatne škole glume (koja još uvek nije ugašena, već samo trenutno ne radi) profesorka Biljana Mašić dala je intervju, u kome samo naizgled sakriveno, a u stvari potpuno jasno Aleksića poredi sa Isusom, govori o “stradanju” svog supruga, iza koga stoji nekakav neimenovani “master majnd”, koji je “iskoristio institucije sistema” da ga “lažno optuži” za gnusan zloči, a da njemu, Aleksiću, kako profesorka tvrdi, baš kao ni Isusu, nisu dali priliku da kaže ni reč. Istovremeno, nekoliko polaznika te još uvek nerasformirane “škole”, jedva punoletnih (neki i nisu još), nastupili su u drugim novinama, a odmah zatim na prazničnom programu televizije koja je nacionalnu frekvenciju dobila kao dečiji kanal (sic!), da podupru strategiju odbrane, prošire narativ o izdaji Mike – boga, te stradanju njihovog nedužnog i nevinog učitelja kome su ta deca i dalje slepo verna.

Aleksićev plan je očigledan sa dva aspekta: najpre da optuženi pokušava da se predstavi kao biblijska žrtva, da izazove emocije, pažnju, poseje zrno sumnje u srcima zbunjenih ljudi, koji nikako da shvate kako je zločin za koji je optužen uopšte moguć. Drugi aspekt je još strašniji, jer je njime, verujem sasvim voljno, optuženi dao uvid u svoj inteligentan metod pripreme i sprovođenja zločina za koje je optužen, cinično nam pokazao ko je zapravo on. Drugim rečima, on je sebi organizovao odbranu, na koju naravno ima pravo, a koju je smišljao svih ovih stotinu dana pritvora, ali kao i svi slični predatori u istoriji literature, ne može da odoli da svojoj sujetnoj narcističkoj želji da nam istovremeno, pa makar ga to koštalo slobode, dokaže koliko je pametniji od svih. 

Kakav strašan dan i jezivi podsetnik

Strašno je bilo gledati ovog jutra decu na Hepi televiziji, koje je neodgovorno, neadekvatno i prilično uznemirujuće ispitivala voditeljica, kako verglaju naučene i pripremljene rečenice, kao brzalice i molitve o kojima sa ponosom pričaju, a koja su u studio ušla odmah nakon gostovanja drugog osumnjičenog predatora – Palme, koje je bilo uvertira ove ogavne medijske ofanzive. Aleksićeva žena nije nastupila kao profesorka i suvlasnica profitabilnog biznisa, ne, ona je nastupila kao žrtva izdaje Milene Radulović, koju je opisala kao dugogodšnjeg apostola te njihove crkve, koja je boga prodala kao Juda Iskariotski. Ona je u novinama iznela niz neistina, na primer da Aleksić nije mogao da se brani, a sam je izabrao da se brani ćutanjem, da oni, njegova porodica i prijatelji, nisu imali pristup medijima, iako smo svi videli da direktno odbija da odgovara novinarima.

U intervjuu se obrušila na žrtvu svoga muža, ali je i sama, a sada mislim slučajno, pružila uvid u patologiju tog čoveka, čija je, neko bi rekao, ona zapravo prva žrtva. Profesorka i pedagog Biljana Mašić je navela kako se njen muž smejao kada je advokatu rekao da je optužen za silovanje, da se sa njom, svojom ženom, ophodio preteći, agresivno i ponižavajuće: “izgrdio me na pasja kola zbog Milene”, rekao da je bezvredan profesor koji treba da da otkaz i time nam otkrila do koje mere je optuženi normalizovao agresiju, vređanje, poništavanje ličnosti, uspostavio bespogovornu veru u samo jednog boga – sebe, ubeđujući ih da je to što im radi zapravo ljubav.

Simultano i strateški osmišljeno su “njihova” deca, na televiziji, instruisana da otkriju identitete anonimnih žrtava, delovala kao igračke ovog čoveka koji iz ćelije vuče konce, manipulisana i upotrebljena za najprljaviji posao. Jer, otkrivanje identiteta zaštićenih žrtava nije mogao niko drugi da obavi do njih, niko od “odraslih”, čak ni najveći slepci što se godinama vucaraju po toj televiziji, a bez ikakve kontrole ili posledica, nego su podmetnuli decu da “izdajnice” imenuju, da prekrše svako pravilo zakona i morala i bace mlade (i maloletne) žrtve pred rulju ove naše javnosti.

Kakav strašan, strašan dan. I kakav jezivi podsetnik kakvi smo mi ljudi, zbog kojih je Isus zaista stradao", napisala je Srbljanović.

Aleksićeva supruga Biljana Mašić je u intervjuu za Novosti navela da je sve je to laž, izmišljotina i nameštaljka. Na pitanje novinara kako nikada nije posumnjala u Miroslava, Biljana je rekla da je to jer je školovana i sebe ne smatra budalom i da "nije pala sa kruške". Istakla je i da bi svaka žena znala da živi sa čovekom koji je toliko poremećen da siluje. Navela je i da "Mika sada živi da bi dokazao istinu". 

Delotvorna i ozbiljna odbrana

Na tviteru već danima besni "pravi mali intelektualni rat" pa je Mia Bjelogrlić poručila da je krenula kampanja Aleksićeve odbrane i da "Milena, kao nijedna druga žena, nije dužna da se ikome dopadne da bi mogla da ima pravo na zaštitu nakon što kaže da je zlostavljana".

Na to se nadovezala izvesna Romanova koja je naglasila da kampanje apsolutno na žalost nema, a po njenom shvatanju nažalost, kako je rekla, takođe nema ni delotvorne, a verovatno nikakve ozbiljne Aleksićeve odbrane, ali da svakako ta prepoznata činjenica posebno zabrinjava promotere lika i dela vajara Ivana Meštrovića koji je na zgarištu Njegoševe zavetne kapele, napravio skoro pa možda i najveću životnu tezgu, upravo tako što je saučestvovao u potiranju ne samo Njegoševe poslednje životne i duhovne volje, nego i u samom fizičkom rušenju Njegoševe zavetne kapele.

"Možda i najveći srpski umetnik koga milogorski Crnogorci nikada nisu prežalili (poreklom sa crnogorskog geografskog prostora) Petar Lubarda oslikao je možda i svoje najveće delo “Sumrak Lovćena” u kojem govori i tuguje o najvećoj kulturološkoj i duhovnoj tragediji Crne Gore, a to je komunističko rušenje Njegoševe crkve na Lovćenu i postavljanje Meštrovićekoveg mauzoleja. Svakako, snaga vere i volje kojom blazenopočivši mitropolit pokazao koliko je vera uzvišena jeste ono na šta promoteri sekti iz serije “Senke nad Balkanom” nisu računali kao snagu koja može pružiti otpor projektu za koji oni smatraju da je nezaustavljiv....", poručila je Romanova.

Pažljivi pratioci slučaja koji je izazvao najveću medijsku pažnju mogli su primetiti da su s jedne strane intelektualnog rata zagovornici da se Mika Aleksić i njegova odbrana satanizuju, sa druge strane zagovornici da devojke koje su ga optužile imaju pravo da ne ćute o nasilju i zlostavljanju ukoliko su ga doživele, i čini se da svaka strana u twitter ratu ima pravo na svoju istinu. Kao što Mika Aleksić ima pravo na fer i pošteno suđenje.

U celoj toj priči sud će imati veoma delikatan zadatak jer je jedino na njemu da utvrdi šta se zaista dogodilo. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR