Glas Javnosti

BESEDA PATRIJARHA U PEĆKOJ PATRIJARŠIJI: Poslušajte reči poglavara SPC!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh Porfirije započeo je posetu Kosovu i Metohiji 3. januara

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas u manastiru Pećka patrijaršija božićnu liturgiju i poručio da se Hristos useli u srca svih nas.

instagram/printscreen

foto: printscreen

Patrijarh Porfirije je u besedi okupljenim vernicima poručio da Hristos koji se u pećini rodio, pretvori srca svih nas u svoju pećinu i da se useli u naša srca i naše duše.

"Da se useli u naša srca i naše duše, najpre ovde u ovu svetu obitelj, a onda i u sve nas sabrane ovde, a onda i u svu našu braću i sestre koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i da srca svih ljudi sveta postanu pećina Hristova, da ljubav njegova, grejući srca svih nas, čitavog sveta, postanu osnov carstva nebeskog", rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je božićnu liturgiju služio uz sasluženje arhimandrita Danila, jeromonaha Nikona i đakona Dragana Radića i Radomira Vrućinića, a prisustvovali su vernici iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Liturgiji je prisustvovala i pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić.

Patrijarh Porfirije započeo je posetu Kosovu i Metohiji 3. januara, kada je stigao u Pećku patrijaršiju, a pre Božića posetio je i manastir Visoke Dečane, manastir Gračanicu, kao i Srbe u Orahovcu i Velikoj Hoči.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR