Glas Javnosti

BEOGRADSKI BUDŽET U DEBELOM MINUSU: Vesić časti Nikšić sa dva miliona evra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grad Beograd je donirao dva miliona evra crnogorskoj opštini Nikšić, kako je rekao predsednik ove opštine Marko Kovačević. S druge strane, u toku samo godinu dana u budžet glavnog grada slilo se skoro 24 miliona evra iz državne budžetske rezerve, jer je likvidnost grada navodno bila ugrožena.

Beograd je u toku 2021. godine iz republičke tekuće budžetske rezerve dobio više od 2,8 milijardi dinara (23,9 miliona evra) i to svaki put sa obrazloženjem da se novac prenosi u budžet grada „iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti“, piše u rešenjima Vlade koja su objavljena u Službenom glasniku.

Likvidnost je poslednji put bila ugrožena 16. decembra, kada je Vlada donela dva rešenja kojima je Beogradu prenela ukupno 490 miliona dinara za potrebe izmirivanja obaveza, piše Nova ekonomija.

Samo deset dana kasnije predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević je saopštio da je Grad Beograd ovoj opštini donirao dva miliona evra.

On je rekao da je time ispunjeno obećanje koje su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i čelnik Beograda (Zoran Radojičić) dali jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću.

Kako je Kovačević rekao, na račun opštine donacija je - već uplaćena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR