Glas Javnosti

Београдска аутобуска станица под опсадом путника: Тражила се карта више за одлазак из престонице

Društvo
Autor: novosti.rs

Аутобуска станица синоћ под опсадом путника који су се запутили у родни крај. После доношења одлуке о затварању факултета студенти похрлили кућама у унутрашњости

ПО проглашењу ванредног стања велики број суграђана кренуо је према Београдској аутобуској станици. Међу путницима које су репортери "Новости" затекли на БАС-у највише је било студената. Чим су чули да факултети неће радити, велики број младих се запутио ка својим кућама.
За куповину карата на шалтерима се чекало дуго, а многи су због распродатих места, остали без карте и могућности да отпутују. Ни велики број полазака није био довољан да "спакује" све који су желели да напусте Београд.

- Затворен је факултет, па смо кренули кућама. Ко зна каква ће ситуација бити у наредним данима и да ли ће међуградски превоз функционисати - наводи студенткиња Ивана С.

И запослени у Београду, којима је стигао допис од фирме да не морају да долазе на посао или могу да раде од куће нашли су се синоћ на аутобуској, на путу за родни крај.

- Рекли су ми на послу да нећу радити због вируса корона. Хтео сам да се вратим кући у Ниш, али места у последњем аутобусу није било - каже Марко С.

На станици је било много нервозних суграђана, који су све време цупкали у месту, гледајући на сат у ишчекивању да ли ће стићи на време на ред да купе карту и отпутују.

На свим расположивим шалтерима налазило се најмање по двадесетак путника, а раднице на пултовима радиле су пуном паром. Слика на БАС била је као у празничним данима када маса људи похрли кућама.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR