Glas Javnosti

БЕОГРАДЕ, СРЕЋНА НОВА ГОДИНА! Град расписује тендер за новогодишњу расвету

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 30.07.2018.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Град Београд расписује јавни тендер за обнову постојећег и набавку новог декоративног свечаног осветљења попут Москве, Стокхолма, Будимпеште и других великих европских градова, а процењена вредност тендера је 300 милиона динара са ПДВ.

"Све што је Град Београд протеклих година уложио у свечану декоративну расвету, уз ватромете и концерте, вишеструко се исплатило кроз приходе града од туризма јер је Београд постао једна од напожељнијих европских туристичких дестинација посебно у периоду Божића и Нове године", рекао је Весић.

Убедљива већина грађана Београда подржава уређивање града што се види и по посетама манифестацијама тако да нас "беспредметне критике људи који су против тога да се наш град уређује не интересују", додао је Весић.

Према његовим речима, Град Београд је протекле четири године декоративном расветом осветлио 54 зграде које су споменици културе и споменике, а планирано је да ове године декоративном расветом буде обухваћено још 20 нових локација у центру града међу којима су плато испред Храма Светог Саве, Славија, Ташмајдан, Скадарлија, Пионирски и Академски парк, Калемегдан, палата Албанија, Цветни трг.

Весић је нагласио да ће декоративном расветом први пут бити украшени центри седам приградских општина.

Овим тендером желимо да обезбедимо расвету којом ћемо посебно да украсимо градске паркове и локације које посећују туристи, а тражимо да две локације буду украшене дечијим мотивима и намењени најмлађим суграђанима, рекао је Весић.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR