Glas Javnosti

BEOGRAD VRAĆA TROLEJBUS 28: Od 6. jula saobraćaće istom trasom kao i ranije

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Grad Beograd je doneo odluku da se od ponedeljka, 6. jula, u redovni sistem gradskog saobraćaja vrati trolejbuska linija broj 28, na inicijativu udruženja građana "Vratimo trolu 28".

Kako se navodi, to je odlučeno na osnovu analize koju je uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu koji je bio angažovan na osnovu dogovora sa udruženjem građana "Vratimo trolu 28".

-Predstavnici tog udruženja su u martu razgovarali prvi put sa gradskim Sekretarijatom za javni prevoz i tada smo se dogovorili da zajednički sagledamo sve aspekte ukidanja i povratka te linije, da angažujemo i Saobraćajni fakultet. Sve je malo bilo usporeno zbog vanrednog stanja zbog korona virusa, ali danas smo dobili analizu Saobraćajnog fakulteta koja je pokazala da je opravdano da se trolejbujska linija broj 28 vrati- rekao je Vesić.

Istakao je da ovo neće uticati na dugoročne planove Grada da se nastavi sa pretvaranjem centra grada u pešačku zonu, navodeći da će u narednim godinama Studentski trg postati pešačka zona i da će se graditi nove okretnice kao što je okretnica u Dunavskoj ulici.

 

Naveo je da će u budućnosti verovatno biti reorganizovan deo linija javnog prevoza u Beogradu jer su, podsetio je, napravljene pre više decenija, a grad se u međuvremenu menjao.

-Negde imamo više stanovnika, negde manje, potrebe građana su drugačije i za taj posao koji nas čeka, a koji će raditi Saobraćajni fakultet zajedno sa Sekretarijatom za javni prevoz, biće nam neophodna saradnja sa građanima jer su građani ti koji koriste javni prevoz i najbolje mogu da kažu kako osećaju određene promene- rekao je Vesić.

(Izvor: Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR