Glas Javnosti

Beograd na vodi: Voda prodire u garaže a kanalizacija se vraća do 20. sprata

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog učestalih problema sa vlagom, kvarovima i curenjem vode stanari Beograda na vodi najavili su protest za prethodni vikend, ali do njega ipak nije došlo.

Kako navodi Danas, stanari pojedinih zgrada su oformili Viber grupu u kojoj su se žalili na probleme sa kvalitetom izvedenih radova. Istovremeno su stanari i pojedini novinari dobili mejl sa pozivom na protest zbog stanja stanova i garaža.

"Voda prodire u sve garaže, zgrada lagano tone, puca, sleže se zbog količine vode. Protivpožarni aparati i ventilacije ne rade, kanalizacija se vraća do 20. sprata", navedeno je u mejlu koji je prosleđen novinarima i stanarima. Napisano je i da "fasade i prozori otpadaju", ima krađa, vodovodne cevi pucaju i devet meseci niko ništa ne preduzima.

U viber grupi se jedan od vlasnika požalio da su mu tri automobila upropašćena jer na njegovo parking mesto od prošle godine curi cementno mleko, prenosi Danas.

Drugi stanar je napisao da majstori u poslednje dve nedelje intenzivnije saniraju kvarove u stanovima i obećavaju bržu dinamiku popravki.

U grupi je navedeno da se sanacija vrši i na na nivoima minus jedan i minus dva, kao i da "godinu dana rade mašine za izvlačenje vlage na minus dva".

Pojedinci su naveli da su radovi u njihovim zgradama pri kraju i da se nadaju da će čitav kompleks uskoro dobiti planirani izgled.

Danas piše da se iz prepiske vidi da je stambena zajednica iz Hercegovačke 21 nameravala da tuži nosioce projekta, izvođače radova i podizvođača, kao i da im je dala rok od 30 dana da uklone sve nedostatke.

U grupi je navedeno da je zbog najavljenog protesta izvođač radova Strabag zakazao sastanak sa stanarima.

Sastanak je održan, a Danas navodi da su na najavljeni protest stigli samo novinari. Agencija Beta je prenela da su izvođači radova poručili stanarima da neće sanirati kvarove ako budu javno govorili o njima i da će rešiti probleme koji su popisani u internom dokumentu.

Inače, problemi u ovim zgradama postoje od ranije, a stručnjaci navode da do ovoga dolazi jer taj deo grada bukvalno leži na vodi.

Podsetimo da je najskuplji kvadrat u Srbiji u poslednjem kvartalu prošle godine bio upravo u jednoj od zgrada Beograda na vodi, sa prosečnom cenom od 4.418 evra.

U ovom delu grada postignuta je i neverovatna cena od 10.400 evra po kvadratu, a najviše plaćen pojedinačni stan prodat je za 2,4 miliona evra i ima 383 kvadrata.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR