Glas Javnosti

Bela Palanka daje svim novoupisanim srednjoškolcima po 5.000 dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Umesto dosadašnjih 3.000 dinara, učenici koji upišu Srednju školu Niketa Remezijanski u Beloj Palanci će iz lokalnog budžeta dobijati 5.000 dinara mesečno kroz sve godine školovanja, odluka je Opštinskog veća sa poslednje sednice.

U toj jedinoj srednjoj školi u Beloj Palanci od prošle školske godine otvoren je smer elektrotehničar informacionih tehnologija, a učenicima su dostupni i profili modni krojač, koji je u sistemu dualnog obrazovanja, kao i opšti tip gimnazije.

Kako bi ohrabrili učenike koji završavaju osnovnu školu da upravo tu nastave svoje obrazovanje, nastaviće sa stipendiranjem, a od ove godine mesečni iznos biće uvećan.Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da je ulaganje u obrazovanje, decu i mlade jedan od osnovnih prioriteta lokalne samouprave.

- Želimo da svi učenici imaju dobre uslove za rad i učenje, ali želimo i da ih podstaknemo da ostanu u svom mestu, da se školuju, a kasnije i rade. Mesečna stipendija olakšaće školovanje belopalančkim srednjoškolcima i njihovim roditeljima - rekao je Miljković.


Na sednici Veća je doneta i odluka o stipendiranju talentovanih učenika i sportista iz Bele Palanke.

- Želimo da pokažemo da smo tu kao lokalna samouprava da pružimo podršku talentovanoj deci i učenicima u njihovom daljem usavršavanju. Moram da istaknem da smo jedna od od prvih opština koja je uvela ovakve stipendije - rekao je predsednik Opštine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR