Glas Javnosti

BEBA VIŠE NIJE MOGLA DA ČEKA: Porodila se žena na nosilima Hitne pomoći u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Protekla noć je za ekipe Hitne pomoći bila poprilično burna. Ipak, bilo je i onih događaja koji su obradovali lekare. Oko 4 sata ujutru oni su primili poziv da je jednoj trudnici krenuo porođaj. Iako su brzo reagovali, beba nije sačekala dolazak u porodilište.

Ekipa Hitne pomoći je odmah po primljenom pozivu krenula ka adresi. 

- Uplašili su se da neće stići do Višegradske bolnice iako je blizu. Na kraju, bili su u pravu - samo što su je prebacili na nosila rodila je zdravog dečaka - rekla je Ivana Stefanovićeva, doktorka iz Hitne pomoći

U ambulanti Hitne pomoći oko pola pet rođen je dečak.

Dr Ivana Stefanović kaže da ovakve situacije nisu česte. 

Kako ona navodi, majka i beba su u dobrom stanju prevezeni u Ginekološko-akušersku kliniku u Višegradskoj.

Ovakve neobične situacije nisu česte. Najčešće od pucanja vodenjaka do porođaja ima sasvim dovoljno vremena da trudnica bezbedno bude prebačena u neko od prodilišta. Ipak, izuzeci se dešavaju.

- Imamo jedan do tri porođaja godišnje, mada su se u toku prošle godine desila tri porođaja u jednom danu, ali zaista je retko. Treba bebe da se rađaju u bolnicama, da budu i majka i beba pod stručnim nadzorom. Mogu brzo da izađu kući. Važno je da se sve obavlja u bezbednim uslovima, važno je da možemo da se snađemo i kada se to desi - zaključila je dr Stefanović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od kabelo u 28.05.2023 13:37:14 h
     0 
Pozdrav Trebate li lični ili poslovni kredit bez stresa i brzog odobrenja Ako je tako, kontaktirajte nas jer sada nudimo kredite po primarnoj kamatnoj stopi od 3%. Naš zajam je osiguran i siguran, za više informacija i prijave, odgovorite na ovaj e-mail: kabelofinance@outlook.com WhatsApp 6580643329