Glas Javnosti

БАС укинуо линије за Швајцарску и Италију

Društvo
Autor: Politika.rs

Од уторка су обустављени сви поласци и доласци аутобуса између Београда и градова ове две државе, а тако ће бити до даљег, кажу у управи Београдске аутобуске станице

Aеродроми и гранични прелази су пооштрили мере опреза и провере, нарочито када је реч о путницима из земаља које су најпогођеније вирусом корона. Али, део житеља главног града са зебњом се ових дана пита шта је са путницима из иностранства који у нашу престоницу стижу на Београдску аутобуску станицу.

Ако се може веровати надлежнима на централној аутобуској станици, разлога за ову врсту бојазни не треба да буде. Како су за наш лист истакли у БАС-у, од уторка су обустављене све линије, односно сви поласци и доласци између Београда и италијанских и швајцарских градова.

– Све је отказано и када је реч о поласцима за Италију и Швајцарску, али и о доласцима из ових земаља. До даљег ће тако бити. Тренутно поступамо у складу са препорукама надлежних – наводе у БАС-у.

Како додају у овом предузећу, они за сада нису организовали никакве ванредне провере путника који долазе из других земаља са којима се саобраћај и даље одржава. Напомињу да се уздају у појачане контроле путника на граничним прелазима.

Ситуација на главној аутобуској станици јуче је углавном била уобичајена. Једино што делује да је тренутно мање путника на благајнама, у чекаоницама и на перонима него у редовним околностима. Тако је и на полазним и на долазним перонима. Како кажу путници са којима смо разговарали, и њима се чини да је тренутно на БАС-у мања гужва него што је иначе.

– Неколико пута недељно већ дуже путујем на релацији Београд – Смедерево и заиста је мање гужве. Не само на станици, него и у међуградским аутобусима. Да ли је то случајно или баш због короне, не знам, али ако ништа друго, бар је комотније у превозу – навео је Марко Павловић.

Како кажу и он и други путници са БАС-а, колико год да не желе да паниче, труде се да поштују препоруке надлежних које се тичу хигијене, нарочито када су у превозу.

– Делује да воде рачуна о хигијени у превозу на међуградским линијама, али пошто се свако хвата за рукохвате и седишта у аутобусима, редовно уз себе имам влажне марамице и неки антибактеријски спреј – указала је Ивана Јовановић, студенткиња из Ниша.

Директне линије са по четири италијанска и швајцарска града

Са БАС-а пут Италије уобичајено крећу аутобуси ка Фиренци, Болцану, Удинама и Ђенови. Аутобуска веза Београда са Швајцарском су линије ка Цириху, Лозани и Белинцони. У редовним околностима на БАС долазе аутобуси из истих ових градова, као и из швајцарског Сарганса. Међународна аутобуска веза од и до БАС-а постоји са још петнаестак земаља и за сада за остале иностране линије није најављено отказивање.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR