Glas Javnosti

BAŠ GA POGODILO! Koluvija tužio KRIK jer ga je nazvao "optuženi narko-bos"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predrag Koluvija, kome se sudi u slučaju "Jovanjica", podneo je tužbu protiv KRIK-a i urednika Stevana Dojčinovića jer je u vesti o suđenju nazvan "optuženi narko-bos".

Koluvija, vlasnik kompanije „Jovanjica“ na čijim je plantažama nadjena velika količina droge, u tužbi tvrdi da je KRIK prekršio pretpostavku nevinosti izveštavajući sa sudjenja, navodi da nije vlasnik plantaže marihuane i traži da mu se isplati 400.000 dinara na ime duševnih bolova.

 

„Predrag Koluvija nije optužen da je ‘narko-bos’, krivični zakonik ne poznaje ovo krivično delo, niko nema pravo da ga tako naziva pre pravosnažne presude. Objavljivanjem ovakvih tvrdnji podstiče se mržnja prema tužiocu (Koluviji)“, navodi se u tužbi.

Dojčinović je istakao da KRIK poštuje sve profesionalne standarde novinarstva i navodi da postoji mogućnost da će Koluvija podneti još tužbi kako bi izvršio pritisak na taj portal.
 
"Koluviju smo u vestima nazvali ‘optuženim narko-bosom’ jer je u optužnici jasno označen kao organizator kriminalne grupe koja je proizvodila veliku količinu marihuane. To je verovatno najveća zaplena droge u Srbiji do sad. Vodeći svetski mediji, poput ‘Vašington posta’, ‘Gardijana’, agencije ‘Rojters’ u sličnim situacijama na isti način izveštavaju, odnosno na engleskom koriste izraze "accused narco boss" ili "accused crime boss" izveštavajući o glavnooptuženima u ključnim suđenjima za organizovani kriminal", rekao je Dojčinović.

„Nakon toga, objavili smo niz drugih vesti o njemu i pretpostavljam da će nas tužiti i zbog njih. Ovo je pritisak Koluvije na naš portal kojim verovatno želi da nas natera da odustanemo od daljeg izveštavanja i istraživanja slučaja ‘Jovanjica'“, ocenio je urednik portala KRIK.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR