Glas Javnosti

(BAR JEDNA) POZITIVNA POSLEDICA PANDEMIJE: Rad od kuće? Nemci kažu 'O, da!'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedna od pozitivnih stvari - pod uslovom da je uopšte moguće naći takvu - pandemije koronavirusa koja je zadesila svet jeste činjenica da je najveći deo planete morao da pređe na rad od kuće. A ako se pitaju isključivo radnici, tako bi ostalo i u budućnosti.

Prema istraživanju nemačkog univerziteta Konstanc, a na uzorku od 700 ljudi, 56 posto izrazilo je želju da, kada se stvari vrate u normalu, zadrže i mogućnost rada od kuće u kombinaciji sa kancelarijom. 

- Brojni ispitanici žele kombinaciju kućne i prave kanelarije, dok je 25 posto zaposlenih reklo da želi puno radno vreme da radi od kuće, oko 42 posto bi dva do tri puta sedmičo odlazila u kancelariju.

Istrživanje je sprovedeno između marta i maja.

I dok su mnogi ispitanici priznali da rad na daljinu ne može da nadomesti socijalni aspekt zajedničkog rada i komuniciranja uživo, 45 posto ih smatra da su efikasnije radili od kuće.

Međutim, neki su se osećali izolovano.

- U proseku, i s blagim varijacijama, 20 posto ispitanika osećalo se usamljeno i društveno izoloavno radom od kuće, kažu stručnjaci i dodaju da je moguće da su tome doprinela i opšta ograničenja u pogledu socijalne distance, prenela je Hina.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR