Glas Javnosti

BANANA REPUBLIKA! Direktor 'Puteva Srbije' dao punomoćje RIO TINTU (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija “Rio Sava” dobila je punomoćje od direktora JP “Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka!

Sada ćerka firma “Rio Tinta” može da, u ime “Puteva Srbije”, pribavlja tehničku dokumentaciju i realizuje zahteve pred drugim državnim organima o državnom putu IB reda broj 27 Loznica-Valjevo, saopštio je Podrinjski antikorupcijski tim (PAKT).

EKSKLUZIVNO! MARŠ SA DRINE: RUDNIK RIO TINTA STARTUJE POSLE IZBORA (VIDEO)

EKSKLUZIVNO! MARŠ SA DRINE: RUDNIK RIO TINTA STARTUJE POSLE IZBORA (VIDEO)

- Ovo je krunski dokaz da se vrh države, na način koji nije zabeležen ni u banana republikama, ponaša kao posilni krupnog kapitala, ali i dokaz da je projekat Jadar unapred dogovoren, a da su najave referenduma čista farsa i obmana velikih promotera, po zlu čuvene kompanije Rio Tinto, Vučića i (ministarke Zorane) Mihailović - navodi se u saopštenju.

PAKT, Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini i “Ne damo Jadar” navode da imaju dokumenta u kojem se prenose ovlašćenja javnog preduzeća na privatnu stranu kompaniju, čime se stvara zavisan odnos države prema kompaniji, ali i prejudicira konačna odluka o Strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu za projekat “Jadar”.

- Udruženja postavljaju pitanje direktoru “Puteva Srbij”e na osnovu kojih ovlašćenja je potpisao punomoćje kompaniji Rio Sava da umesto javnog preduzeća, a za “javni” put pribavlja lokacijske uslove, izradi Idejno rešenje, Idejni projekat i na kraju i sam projekat za građevinsku dozvolu - navodi se u saopštenju.

Udruženja podsećaju da je Prostorni plan za obilaznicu oko Loznice IB 27 usvojen u lokalnom parlamentu i da se tada protestovalo ispred lozničke Skupštine, dok je vlast pravdala usvajanje Prostornog plana za put Loznica-Valjevo interesom građana i da on nema nikakve veze sa Rio Tintom, iako vodi direktno do lokacije planiranog rudnika.

ZAHTEV premijerki i ministarki energetike: STOP rudniku litijuma! Rio Tinto - Marš sa Drine! (VIDEO)

ZAHTEV premijerki i ministarki energetike: STOP rudniku litijuma! Rio Tinto - Marš sa Drine! (VIDEO)

- Pokreće se i pitanje zašto bi “Rio Sava Exploration” činila “besplatnu” uslugu i stvara li se time odnos zavisnosti i preuzetih obaveza između “Puteva Srbije” i “Rio Save” ili države i “Rio Save” - dodaje se u saopštenju.

Udruženja traže od Tužilaštva i policije da, kako navode, „konačno stanu na stranu naroda i pravde i pod hitno uhapse Zorana Drobnjaka, a promoterima Rio Tinta Vučiću i Mihailovićki poručuju da su sve namere i planirane obmane oko referenduma razobličene i da samim tim prestaje i potreba da se Rio Tinto skandalozno reklamira na RTS-u“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Nasa glumica iz australije podrzava @mars_sa_drine u 27.10.2021 16:21:02 h
     0 

https://www.instagram.com/bojnovak/ hl en Bojana Novakovic, Actress Serbian. Australian. New Yorker. Collective: @mars_sa_drine