Glas Javnosti

Baksuznom Miljku iz Prijanovića kuća poplavljena treći put za šest godina

Društvo
Autor: Glas javnosti

Danas kada je nabujala Zapadna Morava već naveliko izašla iz korita, i zauzimajući ogromnu površinu plodnog Požeškog polja počela nadirati ka magistralnom putu Požega – Čačak, Miljko Erić iz Prijanovića znao je šta mu je činiti.

- Digne li se nivo još malo, kuća će mi poplaviti treći put. Plavila je i 2014. i 2016. Navikao sam. Već mi je uništen hektar sa travom stiglom za kosidbu, pola hektara pod pšenicom, dva plastenika, vrtovi. Ovo je tragedija, hiljade hektara prve klase je poplavljeno. Ljudi su uložili ogroman novac koji im niko neće nadoknaditi, - priča Erić, nekadašnji odbornik Skupštine opština Požega.

- Narod iz Prijanovića koji nije bio ugrožen vodom potrčao je u pomoć nama koji jesmo. Zahvaljući dobrim komšijama spasio sam šta se moglo spasiti. Stvari iz prizemlja smo izneli na sprat. Da bih imao gde privremeno da smestim ovce na brzinu smo, na brežuljku do kog voda ne može narasti, napravili tor - ispričao nam je Erić.

U pauzi između dve rečenice žitelj Prijanovića je izmerio nivo vode u dvorištu. Porastao je još za koji centimetar i pripretio da će uskoro preći preko kućnog praga.

- Ako voda uđe u kuću, znam to iz iskustva, u njoj nema spavanja godinu dana. Toliko treba stalnog čišćenja i isušivanja - nastavio je on.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR