Glas Javnosti

BAGEROM NA SPOMEN-OBELEŽJE! Ruše zgradu iz koje je ubijen Zoran Đinđić?! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zgrada iz koje je ubijen premijer Zoran Đinđić u ulici Admirala Geprata 14 nalazi se na spisku - za rušenje!

Centar za lokalnu samoupravu objavio je da će se u utorak odlučivati o rušenju zgrade iz koje je izvršen atentat na Zorana Đinđića, a prema urbanističkom planu na tom mestu izniži že još jedan - šoping mol. Na čelu Centra za lokalnu samoupravu nalazi se bivši šef odborničke grupe SZS, Nikola Jovanović.

Kako se navodi, plan je naručila i finansirala firma Novaston doo., a čitav poduhvat predložilo je Gradsko veće grada Beograda.

Ono što je interesantno je da nije bilo javne rasprave o tome da li treba rušiti zgradu iz koje je izvršen atentat na premijera Zorana Đinđića, koja je, na neki način, spomen obeležje. Inače, na čelu firme Novaston doo nalazi se poznata poslovna žena, Mia Zečević. Novaston je specijalizovan za upravljanje projektima, kao i konsultantskim uslugama za investitore. Poslovni i komercijalni prostori su u fokusu kompanije. Ovim se nastavlja trend izmene izgleda starog gradskog jezgra Beograda, koje gubi svoj nekadašnji prepoznatljiv duh, te se zarad interesa privatnih investitora sve više komercijalizuje., prenosi direktno.

Kao što je poznato, na premijera je 12. marta 2003. godine pucano s prozora na drugom spratu zgrade u Ulici admirala Geprata broj 14, udaljene oko 200 metara vazdušnom linijom od parkinga zgrade vlade Srbije.  Atentat na premijera dogodio se ispred službenog ulaza u zgradu vlade u 12 časova i 25 minuta. Đinđić je pogođen snajperskim metkom u srce. Njegov telohranitelj Milan Veruović tom prilikom teško je ranjen.

Đinđić je trebalo da pređe svega nekoliko metara do ulaza, kada je odjeknuo prvi hitac. Premijer je tada pao, a nakon drugog hica, pao je i telohranitelj. Trenutak kada ljudi iz obezbeđenja žurno zatvaraju vrata „be-em-vea” s rotacionim svetlom i zatamnjenim staklima, koji velikom brzinom izlazi s parkinga, zabeležen je i kamerom Televizije B92. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR