Glas Javnosti

Bačene zaštitne maske u jeku korona krize

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građani Čelareva javili su da se pored puta Čelarevo – Novi Sad, preciznije na deonici između Čelareva i susednog mesta Gložan nalazi praktično mini deponija zaštitnih maski i kutija koje su se delimično ili u potpunosti raspale.

Maske za jednokratnu upotrebu po svemu sudeći nisu nošene i pretpostavka je da su iskipovane iz kamiona ili nekog drugog prevoznog sredstva da bi se kasnije počinilac vratio po njih i preprodavao ih. Zašto su one idalje ostale tu, utvrdiće istraga bačkopalanačke policije koja je jutros izašla na teren.

Nakon izvršenog uviđaja, radnici JKP Komunal projekt Bačka Palanka uklonili su na bezbedan način maske. Ukoliko je tačno da je neko s namerom iskipovao maske da bi se kasnije vratio po njih i preporodavao ih, imali bismo već viđen scenario “zarađivanja na muci naroda”.

Sličnu situaciju imamo već nedeljama gde se maske preko sajtova prodaju po skoro petoduplo većim cenama od “regularnih”. Svaki građanin je mogao da kupi u apoteci 10 maski za jednokratnu upotrebu od kojih je samo jedna koštala 120 dinara.

Podsećanja radi, u jeku pandemije i borbe sa koronavirusom, Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti u Hitnoj pomoći Niš, oglasio je prodaju zaštitnih maski kolegama kojima su one u tom trenutku bile prekopotrebne zbog nestašice i posla koji obavljaju. Ostaje, kao i uvek pitanje: Ko su ljudi koji zarađuju na tuđoj muci?

 

 

Izvor: Luftika

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR