Glas Javnosti

AVION SA LIKOM PUPINA POSLE 22 GODINE POLETEO ZA KINU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Premijerka ispratila PRVI let za Tjenđin

Prvi direktan let od Beograda za Tjenđin, koji je od Pekinga udaljen 120 kilometara i od koga se do prestonice Kine stiže za svega pola sata vožnje poleteo je danas sa Aerodroma "Nikola Tesla". 



Premijerka Ana Brnabić ispratila je avion sa likom Mihajla Pupina na novoj  avionskoj liniji. Ovim letom
nacionalna avio-kompanija ponovo je uspostavlja direktne letove do Kine posle 22 godine, tačnije od oktobra 2000. godine, kada je tadašnji JAT poslednji put leteo za Peking.



Premijerka je rekla da je let za Tjenđin značajan, jer je to praktično direktan let za Peking pošto od aerodroma u Tjenđinu do Pekinga treba 30 minuta vožnje brzim vozom.

- Zahvaljujem se Narodnoj Republici Kini i ambasadorki Čen Bo na svemu što smo zajedno uradili. Današnji dan i direktan let su pokazatelj našeg prijateljstva. "Er Srbija" će biti jedina evropska avio-kompanija koja leti iz Tjenđina i jedna od nekoliko evropskih kompanija koje u ovom trenutku imaju direktne letove do Kine - istakla je premijerka.
Povodom prvog leta na aerodromu je organizovan obilazak putničkih kabina jednog od širokotrupnih aviona "erbas" A330-200 iz flote "Er Srbije" za dugolinijski saobraćaj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR