Glas Javnosti

AUTOKARAVAN POSVEĆEN 80. GODIŠNJICI POČETKA DRUGOG SVETSKOG RATA: 'Pamtim i poštujem'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Povodom 80 godina od početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji i u Sovjetskom Savezu, u Srbiji će se 21. i 22. juna ove godine održati autokaravan "Pamtim i poštujem", koji se održava već drugi put

Dana 21. i 22. juna ove godine, povodom 80 godina od početka Drugog svestkog rata u Jugoslaviji i u Sovjetskom Savezu, u Srbiji će se održati autokaravan „Pamtim i poštujem“. Učesnici karavana će tom prilikom položiti vence i cveće na: spomenik sovjetskim veteranima na Avali, spomen kosturnicu u Ritopeku, spomenik u čast junacima Aprilskog rata u Lapovu, spomenik crvenoarmejcima u Batočini, spomenik borcima NOB-a u Kragujevcu, rusko i partizansko groblja u Jagodini, logoru u Nišu i na spomeniku u Kruševcu. Osim polaganja venaca kod svakog spomenika je predviđeno i održavanje kraćeg časa istorije.

U saradnji sa Ruskim Domom u Nišu je planirano i zasađivanje memorijalne aleje. Ovaj autokaravan se organizuje Srpskim odeljenjem Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Koordinacionim savetom Ruskih sunarodnika u Srbiji uz podršku Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji, Ruskog centra za nauku i kulturu a sponzori manifestacije su kompanija NIS a.d. . Autokaravan se održava već po drugi put i nadamo se da će postati tradicionalan. Uz organizatore, učešće u događaju najavili su i predstavnici Udruženja boraca NOR-a kao i predstavnici lokalnih samouprava. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju ovu plemenitu akciju.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR