Glas Javnosti

AUTOBUSKO STAJALIŠTE GURNULI U MORAVICU: Na meti huligana kod Ivanjice i kontejneri, klupe, kante… (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U naselju Lug kod Ivanjice prethodne noći pun kontejner đubreta završio je u koritu reke Moravice, a sa druge strane obale, huligani su u reku odgurali čitavo autobusko stajalište.

Na meti nesavesnih grđana I tanije su bili kontejneri, klupe, kante, a sada su otišli korak dalje, pa su meštane Buka lišili autobuskog stajališta.

Pored toga što je ružan priziror, bacanje konterjera u reku je i skupo I time huligani nanose ogromne štete jer jedan kontejner košta oko 35.000 dinara, a konstrukcija za stajalište blizu 250.000 dinara, piše Info liga.

Branko Raičević, komunalni inspektor u opštini Ivanjica, kaže da je upoznat sa svim slučajevima, ali nažalost retko koji od procesa se završi sa konkretnim sankcijama, jer kako navodi, obično je počinilac nepoznat.

Štete su iz dana u dan sve veće, dok nepoznati huligani haraju gradom, a zagađenje životne sredine je sve veće. Inače dešava se i da kontejneri koji se postave na jednoj lokaciji, ujutro osvanu na drugoj.

Sa druge strane prema rečima Aleksandra Mitrovića, direktora JKP "Ivanjica" jedino rešenje jesu podzemni kontejneri.

- Prvenstveno treba da uzmemo novu smećaru koja bi nam olakšala rad, ali smo planirali i par podzemnih kontejnera - rekao je on za lokalne medije.

Gradske vlasti po ko zna koji put upućuju apel građanima da se savesno ophode prema javnom dobru i životnoj sredini, ističe medij.

(glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR