Glas Javnosti

АУСТРИЈСКА ТВ: Милион миграната вратићемо у Србију! (ВИДЕО)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Da li će nam Evropa vratiti između pola miliona i milion migranata u Srbiju!? Da li se izjava бившег аустријског министра унутрашњих послова Herberta Kikla podudara sa sve češćim informacija na društvenim mrežama o naseljavanju migranata, izgradnji džamija, izjavama pojedinih političara da svako ko ima neku kuću na selu, a ne živi u њој, treba da je ustupi migrantima, i slično?

youtube / snimak sa Austrijske televizije

Migrantska kriza je poslednjih godina bila  jedna od najčešćih tema u medijima. Od pojavljivanja korona virusa u Srbiji, stiče se utisak da se migrantska kriza gura pod tepih.

Mnogi se pitaju šta će biti posle završetka epidemje i da li ćemo se posle izolacije (za koju se sa sigurnošću ne može reći koliko će da traje), naći pred svršenim činom sa hiljadama Afganistanaca, Palestinaca, Iranaca.i drugih, u komšiluku.

Tito je posle II svetskog rata, na Kosovo i Metohiju naselio 100.000 Albanaca iz Albanije i za nekoliko decenija smo došli u situaciju da nam se na toj teritoriji klima suverenitet i teritorijalni integritet.

Mediji uglavnom ćute na ovu temu, i da nema društvenih mreža, za incidente vezane za migrante nacija ne bi ni znala. U isto vreme, daje se prostor  nevladinim organizacijama koje promovišu ideju naseljavanja migranata i davanja povlastica za njihovog lakše zapošljavanje i rešavanje smeštaja.

Za poslednje tri godine, kroz Srbiju je po različitim podacima prošlo između 1.500.000 i 3.000.000 migranata, koji idu ka zapadnoj Evropi. Iako pokušavaju da se predstave kao izbeglice iz ratnih područja, očigledno je da Sirijaca gde se trenutno vodi rat ima najmanje, svi ostali su ekonomska migracija.

Teoretičari zavere (možda i nisu teoretičari  već analitičari koji realno sagledavaju situaciju), primećuju da se radi  uglavnom o  mladim ljudima, uglavnom muškarcima, vojno sposobnim, a da je procenat žena i dece višestruko manji.

Ako se uzme, da je poražena "Islamska država" imala preko milion i po boraca i da je praktično pobeđena, kao i da tih ljudi nigde nama,  da nisu ubijeni ni zarobljeni, onda je jasno da se u kolonama migranata nalazi ogroman broj njih.

Teško je poverovati da su se oni pokajali za svoja zlodela u ratu i da će do kraja života biti mirni i lojalni građani država u koje se nasele. Ovo je očigledno  posle hiljade incidenata u Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Norveškoj...ali i kod nas.

Osim  toga radi se o ljudima čiji se mentalitet i sistem vrednosti  znatno razlikuje od Evropskih načela demokratije i ljudskih prava. Iako muslimani, njihov mentalitet se značajno razlikuje i od naših, evropskih muslimana sa Balkana, ali i iz Turske. Dokaz tome su incidenti između migranata i bosanskih muslimana u Bihaću, Trebinju, Sarajevu, Velikoj Kladuši...

MIGRANTI SE MEĐUSOBNO BOLI NOŽEVIMA, NAPAD MIGRANATA NA POLICIJU, SILOVALI DEVOJČICU, NAPAD MIGRANATA NA ŽENU U ULAZU, MIGRANTI POKLALI STOKU SELJACIMA, PRETILI VOZAČU AUTOBUSA, OBILI VIKENDICE, UPADAJU U KUĆE, DECI DRŽE NOŽ POD VRATOM! .... SAMO SU NEKI OD NASLOVA U MEDIJIMA I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA !

Da se vratimo na početak. Naime, kroz našu zemlju je prošao ogroman broj migranata (najmanje milion i po). Srbija je prva država koja ih je evidentirala. Na taj način svaki migrant, koji je došao na Evropski kontinent jedino od dokumenata ima papir koji je dobio od nas. U slučaju da odbiju da ih prime u nekoj zapadnoj državi, po logici stvari, a i po međunarodnim propisima će biti vraćen u Srbiju.

Zapadnjaci će naravno probrati i primiti lekare, inženjere, deficitarne majstore i sve one od kojih mogu imati koristi, a ostali koji su neobrazovani i koje ne mogu da iskorite i uposle u svojoj privredi biće vraćeni u Srbiju. U ISIS-u su se upravo borili oni  koji nisu intelektualci i stručnjaci, već  verski fanatici i ekstremisti...

Šta možemo očekivati, u tom slučaju? Mađari, Bugari, Rumuni i i Hrvati su se ogradili bodljikavom žicom ili doveli vojsku na granice, nazad u Severnu  Makedoniju i Grčku ne može, što znači da će ostati u siromašnoj Srbiji, koja još nije rešila ni probleme srpskih izbeglica iz poslednjih ratova... Takvim ljudima će biti teško da se nađe odgovarajući posao, a  o mogućim problemima koji mogu nastati bolje da i ne govorim.

U prilog ovoj priči, pored povremenih snimaka na druшtvenim mrežama, iz zemlje i inostranstva, odgledajte snimak austrijske televizije, gde је dojučerašnji ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kickl izjavio da je sa Srbijom postignut dogovor i potpisan sporazum o povratku migranata, pridošlih preko Balkanske rute, koji budu dobili negativan odgovor za dobijanje azila.

Stevan Banković

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR