Glas Javnosti

AU, KAKVO NAS LETO ČEKA! Prognostičari AccuWeathera objavili dugoročnu PROGNOZU - kiša, kiša, kiša...

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meteorolozi AccuWeathera pojašnjavaju da će letnje vreme ubrzo početi u srednjoj i severnoj Evropi, dok bi jugoistočna područja mogla doživeti sporiji prelaz na letnju sezonu.

Stručni tim prognostičara platforme AccuWeather objavio je detalje o tome kakvo nas vreme čeka ovog leta, koje počinje u sredu, 21. juna, oko tri nedelje nakon početka meteorološkog leta 1. juna.

Tajler Rojs i Alan Repert, viši meteorolozi u AccuWeatheru koji su zajedno proučavali vremenske prilike širom kontinenta više od tri decenija, pomno su proučili prethodne godine i vremenske obrasce širom sveta kako bi ustanovili glavne teme nadolazeće sezone.

Meteorolozi AccuWeathera pojašnjavaju da će letnje vreme ubrzo početi u srednjoj i severnoj Evropi, dok bi jugoistočna područja mogla doživeti sporiji prelaz na letnju sezonu. Iako nadolazeća sezona možda neće biti tako sparna kao ranija leta, stručnjaci kažu da bi se mogla pokazati jednako opasnom zbog šumskih požara, velike suše i lošeg vremena.

Letnja prognoza AccuWeathera ističe zonu od severne Francuske do Nemačke, Poljske i balkanskih država kao najverovatniji koridor koji će se suočiti s češćim padavinama, a možda čak i teškim vremenskim uslovima u poređenju s ostatkom kontinenta.


Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR