Glas Javnosti

AŠANIN O STANJU RANJENE DECE : Jedna devojčica još uvek u kritičnom stanju, dečak će uskoro biti pušten iz bolnice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da su dva učenika i nastavnica koji su povređeni u oružanom napadu u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" dobro, kao i četvoro pacijenata koji su povređeni u selima kod Mladenovca.

Ašanin je za Radio-televiziju Srbije rekao da je od sedam pacijenata koji su došli iz Mladenovca i Smedereva, troje potpuno dobro, kao i još jedan pacijent koji je u petak prevežen iz smederevske bolnice i koji je imao nekoliko intervencija.

Direktor KCS za ostale povređene kod Mladenovca kaže da su u pitanju najteže povrede koje mogu da iznenade nepredviđenim komplikacijama, ali da su oni pod stalnim nadzorom lekara i dodao da se nadaju dobrom ishodu.

Kada su u pitanju povređeni iz škole, Ašanin je kazao da su dvoje učenika i nastavnica dobro, kao i da se planira brz otpust jednog od učenika.

- Što se tiče ovog našeg najteže povređenog učenika, i on ima jedan mali pomak nabolje - rekao je Ašanin i dodao da je urađeno više kontrolnih pregleda i da su nalazi zadovoljavajući.

RTS navodi da je devojčica koja je teško povređena u školi i koja je smeštena na Dečjoj klinici u Tiršovoj još uvek u teškom stanju i kritično, dok su dva povređena dečaka koja su bila smeštena tamo u petak otpuštena kući.

Dvoje povređenih u napadu kod Mladenovca operisani su u petak u smederevskoj bolnici i danas su stabilno.

Trinaestogodišnji učenik Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio je u sredu osam učenika i radnika obezbeđenja te škole, a povredio još šest đaka i nastavnicu. U selima kod Mladenovca, 21-godišnji mladić Uroš B. je u petak ubio osam osoba i povredio 14.

Glas javnosti/RTS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR