Glas Javnosti

APEL ZA RODITELJE: Organizovati prevoz pri odlasku i povratku sa maturske večeri

Društvo
Autor: Glas javnosti

Maturanti su mladi vozači i zbog toga je važno da se sa njima razgovara o bezbednosti o saobraćaju, istakao je v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja

V.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović apelovao je danas na mlade i njihove roditelje da organizuju prevoz prilikom odlaska i povratka sa maturske večeri.

Stamatović je u Smederevu, gde je, u okviru kampanje "Na maturu bez automobila", održana tribina za mlade, za Tanjug rekao da godišnje oko 100 mladih uzrasta od 15 do 30 godina izgubi život u saobraćajnim nesrećama i ukazao da su tribine prilika da se razgovara sa maturantima o bezbednom učestvovanju u saobraćaju. 

- Trudimo se da matursko veče provedu na odgovarajući način, a na prvom mestu da bude bezbedno. Apelujemo na sve mlade, ali i na njihove roditelje da organizuju prevoz do maturske večeri i nakon nje, a sve sa ciljem da matursko veče prođe u najboljem redu i da prođe na bezbedan način - istakao je Stamatović.Naveo je da su maturanti mladi vozači i da je zbog toga važno da se sa njima razgovara o bezbednosti o saobraćaju, o štetnim posledicama vožnje pod dejstvom alkohola, kao i onome što ometa pažnju. 

- To su teme o kojima smo razgovarali sa njima, predstavili smo im rizike, kao i ličnu priču našeg kolege koji je doživeo saobraćajnu nezgodu, baš u periodu kada je imao 18 godina, a ta nesreća je ostavila trajne posledice na njega - rekao je Stamatović.

Dodao je da takve lične priče mogu da doprinesu da se kod mladih izgradi sistem bezbednosti i da se podigne njihova svest, ali i svest njihovih roditelja o tome na koji način treba da budu zaštićeni tokom vožnje.

Gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović izrazila je zadovoljstvo što je u Smederevu održana edukativna tribina kojom se, kako je rekla, skreće pažnja na to koliko je značajan život mladih.

- Mi smo jedan od gradova koji se malo bolje kotira u toj preventivi i trudićemo se i u narednom periodu da tako nastavimo - rekla je ona.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR