Glas Javnosti

Apartmani u Grčkoj poskupeli za ovogodišnje letovanje? Da li je sada pravo vreme za rezervacije?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Apartmani u Grčkoj su sada već skuplji za 50 evra, tvrde pojedini  portali.  

Direktor "Jute"  Aleksandar Seničić za Prvu rekao je da će povećanje sigurno biti, uzrokovano ratom u Ukrajini, ali i zbog trenutnih inflacija neminovno je da do povećanja dođe. S obzirom na to i cene smeštaja su poskupele.
 
" Kad govorimo o nekim paušalnim iznosima nije to tako jednostavno, cene zavise pre svega od kvaliteta smeštaja, pa onda i od vremena u kome boravite u tom smeštaju. Ono što možemo da kažemo, da u privatnom smeštaju možemo očekivati do deset odsto veće cene, nego što je to bilo prošle godine. Kada je reč o hotelima da će cene ići i do 25 odsto, u zavisnosti od same kategorije hotela." Poručio je direktor "Jute" za Prvu. 

On se osvrnuo i na poskupljenje prevoza,  da li će poskupljenje uticati na svest turista ostaje da se isprati, za sada rezervacija ima. 

"Ovo je pravi momenat za rezervacije, mi već imamo godinama unazad od novembra meseca ljude koji žele da unapred rezervišu letovanje. Popusti idu i do 50 odsto u odnosu na cene koje će biti u maju i junu. "

Interesovanje za lletovanje isto je kao i početkom 2022. godine, osvrnuo se Seničić.

Apartman u sred sezone za tročlanu porodicu koštao je oko 700 evra, ove godine ne očekuju se znatno veće cene, već poskupljenje do 15 odsto.

Kao i prethodnih godina, i ove godine aktuelne destinacije jestu Grčka, Bugarska, Crna Gora, Egipat, Turska, od ove godine ima interesovanja za Španiju ali i za Italiju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR