Glas Javnosti

Antifašisti Vojvodine zgroženi poređenjem hortijevaca i učesnika protesta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Savez antifašista Vojvodine zgrožen je poređenjem predsednika Aleksandra Vučića koji je izjavio da „ni Hortijevi fašisti nisu oštetili Gradsku kuću u Novom Sadu“.

- Ni jednog momenta ne pravdamo nasilnički i rušilački postupak mladih, bez obzira na njihove motive i nalogodavce, ali smo isto tako zgroženi predsednikovim poređenjem, čak u neku ruku i pohvalnim odnosom prema Hortijevim jedinicima, koje „nisu oštetile fasadu, istadkao je predsednik Saveza antifašista Vojvodine dr Duško Radosavljević.

- Osuđujemo svaki oblik nasilja, rušenja i uništenja gradske imovine. Ali, sasvim je neprimereno poređenje razbijanja prozora na gradskoj kući i zločina koje su počinili Hortijevi fašisti. Da li se predsednik zapitao zbog čega ovo radi grupa mladih i čime su nezadovoljni? Šta im je kao alternativu ponudio ovaj režim, kakvi perspektivu imaju i da li su možda siti lažnih obećanja i manipulacija, navodi Radosavljević.

On je podseteio predsednika da su Hortijevi fašisti samo na Božić 1942. godine i 21, 22 i 23. janura iste godine, u 14 mesta Južne Bačke streljali i pod led bacili više od 4.500 Srba, Jevreja, Roma i pripadnika drugih naroda, a samo u Novom Sadu preko 2.000 nevinih građana. Fašisti nisu oštetili fasadu zgrade kuće jer su je smatrali svojom. U borbama protiv njih stradalo je na hiljade mladih Vojvođana ne mireći se sa fašizmom. Verujemo da su svi Novosađani, građani Vojvodine i čitave Srbije zgranuti ovakvim poređenjem i ovakvim odnosom prema mladima, bez obzira na prekršaje koje čine. Da li je Predsednik Republike i njima predsednik, ili se njih davno odrekao, navodi dr Duško Radosavljević.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR