Glas Javnosti

ANONIMNO PRIJAVLJIVANJE: Prijavite kršenja radničkih prava posredstvom aplikacije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svi zainteresovani građani odnedavno mogu anonimno da prijave kršenja radničkih prava posredstvom aplikacije "Moja radnička prava Nezavisnost" koju mogu da preuzmu sa veb-sajta UGS Nezavisnost.

Aplikacija je zamišljena tako da bude prva mobilna aplikacija ovakve vrste u Srbiji koja omogućava anonimno prijavljivanje slučajeva kršenja radničkih prava, uz mogućnost slanja fotografija, audio-snimaka i sličnih dokaza, kao i mogućih slučajeva kršenja njihovih prava kao zaposlenih.
Cilj prikupljanja prijava zaposlenih je da se ustanovi obim kršenja prava zaposlenih, ustanove poslodavci kod kojih se prava najviše krše, kao i da se od strane stručnih službi sindikata Nezavisnost građanima pruži pomoć kako bi se zaštitila njihova prava, piše portal Ekapija.

Kroz samu aplikaciju, pored prijave kršenja prava, članovi i ostali zainteresovani mogu da se informišu o svim značajnim aspektima prava zaposlenih, zakonskim propisima, aktivnostima sindikata, kao i da se informišu o samom sindikatu i njegovom delovanju.
U Nezavisnosti kažu da će redovno analizirati primljeni sadržaj i postupati u skladu sa njim, bilo pružanjem pravne pomoći ili obaveštavanjem javnosti ili odgovornih institucija o najvažnijim pitanjima, uključujući i Inspektorat za rad.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR