Glas Javnosti

Analitičar SAŠA BOROJEVIĆ: Bivši ministar GORAN TRIVAN oprao MILIONE! Ako će ovaj da nam brine o ekologiji bolje da se svi zapalimo u Vinči (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Analitičar Saša Borojević tvrdi da je bivši ministar zaštite životne sredine Goran Trivan zloupotrebio službeni položaj i proprao 416 miliona dinara!

Borojević je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook naglasio da je Trivan za sanaciju TO Novi Beogard angažovao najskupljeg ponuđača i tako oprao milione dinara.

- Zna Trivan gde je kinta i kako se peru pare! Trivan je posao sanacije i remedijacije kontaminirane lokacije TO Novi Beograd  dodelio najskupljem ponuđaču, firmi "Brem Grup". Reč je o 416 miliona dinara koliko je koštao projekat, a novac je izdvojio gradski Sekretarijat na čijem je čelu tada bio Trivan. Ako će ovaj da nam brine o ekologiji...bolje da se svi zapalimo u Vinči, zaključio je Borojević. 

Firma Brem group.doo od 2006. upravlja otpadom, i kako je navedeno na sajtu kompanije bavi se sakupljanjem i transportom otpada, saniranjem podzemnih voda i naftom i naftnim derivatima i drugim tretmanima otpada. 

Prema podacima dostupnim na sajtu Ministrastva životne sredine firmi Brem group. doo oduzeta je prethodno data dozvola za tretman neopasnog otpada u mobilnom postrojenju na teritoriji Srbije...

Afera "otpad" postala je aktuelna 2019. kada su mediji objavili da je policija prikupila podatke o mogućim malverzacijama Gorana Trivana, ministra zaštite životne sredine, u vezi sa nameštanjem poslova skladištenja i saniranja otpada firmama čiji su vlasnici bliski sa njim.

Pored toga, prema pisanju Blica, predmet njihovog interesovanja bila je i raspodela novca iz zelenog fonda za 2018, kao i druge sumnjive aktivnosti koje se odnose na eventualno nenamensko trošenje državnog novca. Izveštaj je predat Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je trebalo da odluči da li će podići optužnicu. Inspektori su češljali ne samo papire Ministarstva, već i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, na čijem je čelu Goran Trivan bio do juna 2017. godine.

Bivšeg ministra zaštite životne sredine pominjala je i Zorana Mihajlović kada je dovođen u vezu sa mini hidroelektranama rekavši da politizuje ekologiju.
 
U pisanoj izjavi ministarki Mihajlovič Trivan se osvrnuo na njenu izjavu da su nas "prethodni ministar zaštite životne sredine i još neki ljudi koji su se bavili realizacijom MHE doveli u situaciju da one budu realizovane na načine koji nisu bili adekvatni, niti su u skladu sa zakonom".

Trivan je Zoranu Mihajlović pitao koje je MHE on realizovao, zašto ne navede imena tih "još nekih ljudi" i da li su to oni kojima je ona još 2013. kao ministarka energetike omogućila davanje 293 lokacije za izgradnju MHE.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR