Glas Javnosti

Ana Brnabić o izlivanju reke Skrapež: Za izlivanje reka krivi ljudski faktor i banalnost!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je rađanima koji su pretrpeli štetu usled izlivanja reka da je Vlada Srbije uz njih.

Kao i da će učiniti sve da im se što pre nadoknad

Ona je tokom obilaska opštine Kosjerić rekla da je važno da lokalne samouprave naprave dobar izveštaj o štetama i da će se sa nadleznim institucijama razmotriti šta je to je potrebno dodatno uraditi kako bi se sanirale štete.

-Važno je da građani znaju da je vlada uz njih i da ćemo brzo proceniti štetu-, poručila je Brnabić i dodala da je važno da predsednici razgovaraju sa građanima kako bi se videlo što pre kakve su šstete pretrpeli i kakava pomoć im je potrebna.

Ona je rekla da je pre Kosjerića obišla i Osečinu i dodala da je tamo situacija nešto lošija.

Navela je da je dosta toga urađeno od 2014. godine ali da je preostalo još toga da se uradi i dodala da je teško predvideti situaciju kada se dese ovako velike padavine kao sada.

Ona je tokom posete Кosjeriću rekla i daje poplava i izlivanje reke Skrapež moglo biti izbegnuto i da je glavni krivac - ljudski faktor.

-Država je najavila ekstremne padavine i opasnost od poplava, izdata je eksplicitna naredba da se sa mosta koji se radi uklone skele. To nije učinjeno. Napravljena je brana i sve je poplavljeno. Izvođač radova ignorisao je našu naredbu, zbog toga mora da snosi odgovornost. Ovo u Кosjeriću nije moralo da se desi, moglo je da bude izbegnuto, ali zbog bahatosti pojedinca imamo ogromne štete-, izjavila je Brnabić.

Ona je naglasila da će država isplatiti štetu svakom građaninu pojedinačno.

-Lokalna samouprava treba da napravi detaljan izveštaj, šteta će biti nadoknađena po hitnom i brzom postupku. Svima smo isplatili štetu, tako će biti i ovaj put-, istakla je premijerka.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR