Glas Javnosti
posta

AMBASADOR SRBIJE NA KIPRU SPISKAO 9.000 EVRA U KAFANI ZA SAMO DVA MESECA?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ambasador Srbije u Nikoziji Marko Blagojević je tokom cele 2020. godine na troškove reprezentacije potrošio 26.730 evra, dok je samo u januaru i februaru 2021. godine u istu svrhu spiskao 9.089 evra, prenosi portal Nova.rs.

A da nešto debelo ne štima na računu koji je stigao u ministarstvo, govori i hitna provera ove računice.

- Uvidom u finansijsku dokumentaciju iz januara i februara ove godine utvrđeno je da su angažovana sredstva za troškove reprezentacije znatno veća od prosečnih troškova za ovu namenu uporednih diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije - navodi se telegramu.

Kako pravilnikom o finansijsko-materijalnom poslovanju diplomatsko-konzularnih i drugih predstavništava Srbije od 9. juna 2009. godine iznos navedenih sredstava nije limitiran, do ovih podataka se došlo na osnovu analitičke evidencije Odeljenja za finansijske poslove MSP-a.

Prema tvrdnjama pojedinih ambasadora Srbije, ovo su zaista veliki troškovi, posebno kada se stimuliše štednja.

– Bila je korona, vanredno stranje, manje kontakata je bilo, manje sastanaka, susreta, mi smo trošili mnogo manje nego inače – prenosi reči jedan od ambasadora koji je insistirao da ostane anoniman portal Nove.

Inače, troškovi reprezentacije ne prelaze 500-600 evra.

– Ne mogu tačno da vam kažem, ali to je okvirno suma. Tu je nekoliko ručkova u restoranima i eventulno neki poklon – navodi sagovornik ovog portala.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR