Glas Javnosti
posta

Ambasador Rusije poslao jasnu poruku u autokaravanu: Danas je dan tuge! Srbi i Rusi su pobedili Nemce, nastavljamo borbu (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Bocan Harčenko, ambasador Ruske Federacije u obraćanju povodom 80 godina od Drugog svetskog rata istakao je da je današnji dan poseban i da je dan tuge

Govoreći o katastrofalnim gubicima savezničkih snaga u Drugom svetskom ratu Harčenko je naveo da nema doma u Rusiji gde neko nije postradao.

- Ja razumem gubitke, i naša porodica je izgubila nekoliko rođaka uključujući mlađeg brata mog dede koji je imao malo više od dvadeset godina. Bio je pilot i preminuo je dva meseca nakon napada fašističke Nemačke na Sovjetski Savez. Skoro svaka porodica ima takve priče...koje se spajaju u jednu veliku tugu. Osećamo veliku obavezu da gajimo to sećanje, rekao je ambasador Ruske Federacije obraćajući se prisutnima na na autokaravanu "Pamtim i poštujem" čiji je medijski pokrovitelj portal Glas javnosti.

Ideja karavana je da obeleži 80 godina od početka drugog svetskog rata u Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu.

Karavan je krenuo u organizaciji Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda uz podršku Ambasade Rusije u Srbiji.

Kompletno obraćanje ambasadora Harčenka pogledajte u video-snimku ispod:

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR