Glas Javnosti

AMBASADA SAD O PROTESTIMA: Osuđujemo svaku vrstu nasilja, potrebno je slobodno medijsko okruženje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu oglasila se saopštenjem u kom je iznela svoj stav o događajima koji potresaju Beograd u poslednja dva dana.

Saopštenje ambasade SAD prenosimo u celosti:

"S pažnjom pratimo dešavanja u poslednje dve večeri u Beogradu i drugim gradovima Srbije i duboko smo zabrinuti zbog pojave nasilja.

Osuđujemo svaku vrstu nasilja, uključujući, kako nam izgleda, koordinisane napade na policiju koji su delovali kao da žele da isprovociraju preterane reakcije, kao i, čini se, prekomernu upotrebu sile od strane policije.

Međutim, sloboda izražavanja i pravo na mirno okupljanje su u osnovi svake demokratije. Amerika je zemlja koja se upravo sada i sama suočava sa izazovima u pogledu građanskih protesta i nemira.

Zabrinutost i debata o suštini ovih stvari u Srbiji i drugde u svetu – o tome kako da jedna zemlja sačuva svoj narod pred najsmrtonosnijom pandemijom našeg vremena – su ozbiljna stvar i moraju biti deo smirene i razložne rasprave na nacionalnom nivou.

Da bi se pokrenuo ovakav dijalog u Srbiji, potrebno je slobodno medijsko okruženje i reforme u oblasti vladavine prava", navedeno je u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR