Glas Javnosti

ALBANSKIM HULIGANIMA SMETAJU I MRTVI SRBI! Porušeni spomenici na pravoslavnom groblju kod Gračanice (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kancelarija za KiM saopštila je da je osam srpskih nadgrobnih spomenika polomljeno na pravoslavnom groblju u etnički mešovitom selu Kišnica, nadomak Gračanice.

Uništene spomenike zatekli su meštani i posvedočili da su spomenici pre sedam dana bili čitavi, a slučaj su prijavljen je Kosovskoj policiji. 

"Izgleda da nije dovoljno da se nad srpskim narodom koji živi na prostoru KiM otvoreno demonstrira verska netrpeljivost, već albanski huligani mira ne daju ni mrtvim Srbima i njihovim humkama", navodi u saopštenu Kancelarija uz ocenu da "za sve to vreme, političari iz Prištine predvođeni najisturenijim zagovornikom antisrpske politike Aljbinom Kurtijem, izjavljuju da su Kosovo i Metohija oaza mira i sklada", dok se svakodnevno svedoči etnički  motivisanim napadima i incidentima prema Srbima".

Kancelarija ukazuje na da je ove godine "zabeleženo 50 odsto etnički motivisanih incidenata više nego lane, od čega je čak 20 napada na objekte Srpske pravoslavne crkve", a da "dodatno zabrinjava činjenica da ti brojevi i dalje rastu i da izostaje adekvatna reakcija i zaštita srpskog stanovništva".

U saopštenju je naglašeno i da je Kancelarija "više puta je samo tokom ove godine obaveštavala
međunarodne predstavnike" o ugroženosti spomenika SPC i srpskih groblja.

BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu…

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR