Glas Javnosti

ALARMANTNO! KOCKA JE DANAS LAKO DOSTUPNA DECI: Mladi uče najviše po modelu svojih idola i roditelja! NAJMLAĐI KOCKAR IMA SAMO 12 GODINA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom prethodne tri godine čak 16 maloletnika zavisnih od klađenja lečilo se na Institutu za mentalno zdravlje, a najmlađi ima samo 12 godina.

Mnogi maloletnici u ovoj ustanovi leče zavisnost od narkotika i alkohola, a često su zavisni i od sve tri pošasti.
dotakla se ovog poroka.

Ona je objasnila zbog čega mladi sve ranije počinju da se odaju porocima.

- Tu je laka dostupnost, kockarnice i kladionice su na svakom koraku.U Srbiji postoji preko 5.000 kladionica, a oko 3.800 osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Ta cifra sama po sebi govori. Tu je i agresivni marketing odnosno ne postoji televizijski kanal koji ne reklamira bilo koju vrstu kockanja. Javne ličnosti propagiraju kockanje, ali i uspešni sportisti propagiraju kladionice - rekla je Manojlović i dodala:

- Deca kojoj su uzori te javne ličnosti, upavo po modelu ako njihovi uzori to rade zašto ne bismo i mi. Zatim učenje po modelu iz porodice u smislu ako se nihovi roditelji klade, čak iako je to rekreativno klađenje gde se odigra jedan tiket i ne isprati utakmica, ta deca to usvajaju kao neki šablon ponašanja. Zatim je tu socioalo ekonomski status društva gde je kod nas inflacija i sve su to pokazatelji kako može do zavisnosti kod dece.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR