Glas Javnosti

ALADIN I ČAROBNA KANTA: Čistač ulica iz Prokuplja ostao bez posla zbog BOLESNOG SINA, građani pišu peticiju da se vrati! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čistač ulica iz Prokuplja Aladin Eminović, kome je taj posao porodična tradicija, zbog zakonskih propisa dobio je otkaz ugovora o radu. Bitku da bude vraćen na posao, s njim biju i njegovi sugrađani, ali i pretpostavljeni, koji su izgubili jednog od najboljih radnika.

Aladin je pre pet godina uzeo plaćeno odsustvo zbog bolesti deteta, koje je odveo na lečenje u Nemačku i nije se vratio u propisanom roku, jer je dete tamo operisano. Zakon jasno propisuje da u tim situacijama sledi otkaz, što je i dobio.

-Znao sam na osnovu čega ću da se vratim na moj posao. Zato što sam izlečio svog sina i vratio sam se kao pošten građanin i čovek u Prokuplje-, priča Aladin Eminović.

Aladin je urbana legenda. Nema Prokupčanina koji ga ne zna ili da za njega nema samo reči hvale.

-Svako jutro mogao si da ga vidiš na ulici, ili uveče. Uvek je bio s metlom, čisti, radi, kad padne kiša skuplja pesak. Zašto ga ne prime u stalni radni odnos, verujte da ne znam. Jako mi je žao. Divan čovek a i divan radnik-, reči su hvale Miroljuba Simića za svog sugrađanina.

Pohvale za Aladina stižu i od drugih. -Uvek je veseo. Radi za dvojicu, za trojicu. Ovi što rade pre podne, dvojica, on popodne više uradi, garantujem to-, tvrdi Dragan Gvozdenović.

U matičnom preduzeću su imali sluha za Aladinove probleme, pa je od tada bio radno angažovan dok nisu iscrpljene sve pravne osnove za to.

-Sam Aladin spada u jedne od najboljih radnika u ovom preduzeću. I mi bi smo voleli da jedan takav čovek bude ponovo u našim redovima. Ali, moramo još jedan put da napomenemo da protiv zakona i zakonskih odredbi mi ne smemo-, objašnjava Bojan Nikolić, direktor JKP "Hameum iz Prokuplja.

-Mnogo mi je teško zbog moje porodice, zbog moje familije. Nemam od čega da živim, supruga ne radi. Sve zavisi od mene-, žali se Eminović.

Prokupčani su na Fejsbuku pokrenuli peticiju, kako bi svojim potpisima naterali nadležne da se iznađe rešenje i omiljeni sugrađanin vrati na posao.

(Glas javnosti/Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR