Glas Javnosti

AKO USKORO IDETE U PENZIJU, VAŽNO JE DA OVO ZNATE: Dobićete prvo privremenu pa konačnu, a evo i kako da vratite razliku u parama

Društvo
Autor: Glas javnosti

 Ako su ispunjeni uslovi za ostvarivanje prava na penziju, ali se, na osnovu činjenica i podataka utvrđenih u matičnoj evidenciji, ne može odlučiti o konačnom iznosu penzije, donosi se PRIVREMENO rešenje o akontativnom iznosu penzije, u kome mora biti izričito naglašeno iz kojih razloga nije moguće odrediti konačan iznos penzije, poručuju iz PIO Fonda na svojoj Fejsbuk stranici.

Penzioneri-unsplash.png
foto:

Budućim penzionerima je poručeno i da se akontativan iznos penzije određuje se prema podacima kojima raspolaže Fond i usklađuje se na način predviđen za usklađivanje penzija.

PIO Fond objasnio je šta ustvari znači privremeno rešenje za penziju koliko ono važi i kada se i na koji način isplaćuju razlike kada stigne konačno rešenje.

U slučaju da je penzioneru isplaćen manji akontativni iznos penzije od konačnog iznosa Fond će isplatu razlike platiti penzioneru odjednom.

Ako je suprotan slučaj, da je korisniku isplaćen veći iznos akontativne tj. privremene penzije, Fond će vršiti obustavu do jedne trećine mesečnog iznosa penzije, sve dok se razlika ne izmiri.
Moguće je, međutim, i da se korisnik penzije i PIO Fond i drugačije dogovore.


Glas javnosti/Facebook PIO Fond

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR